Sari la conținut

Reacțiile specialiștilor în politici publice despre demiterea lui Voiculeascu și a Andreei Moldovan: „…ştie cu pandemia şi mecanismele DSP-urilor mai bine decat Arafat şi avea argumente”

Reacțiile specialiștilor

Demiterea lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan nu a rămas fără răsunet atât pe scena politică, dar mai ales înafara ei. Cu această ocazie, și-a manifestat punctul de vedere chiar și Sorin Ioniță, nalist si comentator român liberal, expert în politici publice si dezvoltare locala. A fost director al think tank-ului Societatea Academică din România.

„Evident e vorba de Andreea Moldovan, nu în primul rând Vlad Voiculescu, ea având marele dezavantaj pentru unii că era tehnician din sistem, medic epidemiolog respectat, ştie cu pandemia şi mecanismele DSP-urilor mai bine decat Arafat şi avea argumente. Şi era şi civil, culmea nesimţirii!

Adică n-a înţeles că dacă te pune la minister, trebuie să semnezi în linişte ce-ţi se pune Sistemul în faţă. Că ea îi deranja cel mai tare se vede din bădărăniile vag sexiste ale lui Rafila de săptămâna trecută, toţi ştiau care-i meciul pe acolo, cu femeia care deranja epoleţii Covid. Pretextul cu ordinul de ministru e subţire, că nici Merkel nu aprobă metodologiile tehnice de indicatori de pandemie în Germania, doar ia act de ele. Iniţial era vorba s-o dea afară doar pe A Moldovan, dar cineva a avut ideea corecta s-o facă simultan cu VV ca să fie tărăboiul mai mare şi să fie mai uşor de amestecat tot felul de subiecte în ciorbă.

Deci data viitoare când vă mai miraţi de ce n-avem specialişti prin ministere, eventuali chiar civili, ci aparatciki de partid, aveţi aici un studiu de caz cum funcţionează treaba. Cel mai amuzant e cum o să ceară toţi acuma numirea “unui profesionist”, în aplauzele ipocrite a 90% din presă. Cum o să joace cartea asta USR-Plus, habar n-am, că şi pe acolo lucrurile sunt complicate”, a scris Sorin Ioniță pe Facebook.

Anunțul privind demiterea lui Vlad Voiculescu vine la o zi după ce Ministerul Sănătăţii a modificat modul de calcul al incidenței epidemice, după care se instituie carantina zonală. Aparent, Cîțu nu știa despre acest ordin semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan sau nu și-a dat acordul pentru intrarea în vigoare a noilor măsuri.

Totodată, sunt informații că noile criterii nu au fost aduse nici în atenția altor decidenți politici. De altfel, Andreei Moldovan îi este reproșat și faptul că marți, la conferința de presă, nu a adus în discuție acest ordin. Aceasta a declarat la Digi24 că nu a discutat personal cu premierul, dar că documentul a fost discutat și votat în Comitetul interministerial Tehnico-Științific, în care se decid și hotărârile CNSU.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: