Sari la conținut

Papa Francisc, apel către Vladimir Putin: Să oprească această spirală de violență și moarte. Care este mesajul Papei pentru Volodimir Zelenski?

Papa Francisc, apel către Vladimir Putin: Să oprească această spirală de violență și moarte. Care este mesajul Papei pentru Volodimir Zelenski?

Înainte de rugăciunea Angelus, de duminică, din Piaţa Sf. Petru, Papa Francisc s-a adresat preşedintelui Federaţiei Ruse, rugându-l să oprească tot „din dragoste pentru poporul său, această spirală a violenţei şi a morţii”.

Papa Francisc, apel către Vladimir Putin: Să oprească această spirală de violență și moarte

Într-un discurs rostit în fața a mii de oameni în Piața Sfântul Petru, Papa Francisc a făcut un apel „în numele lui Dumnezeu” pentru încetarea războiului. Mai mult, a subliniat, din nou că este „absurd” ca lumea să riște un conflict nuclear.

„Apelul meu se adresează în primul rând președintelui Federației Ruse, rugându-l să oprească această spirală de violență și moarte, chiar și din dragoste pentru propriul popor”, a spus Papa.

Sfântul Scaun încearcă din 24 februarie să menţină un echilibru diplomatic delicat cu cele două ţări, papa condamnând un război „crud şi lipsit de sens”, păstrând în acelaşi timp deschisă posibilitatea dialogului cu Moscova.

Mesajul Papei pentru Volodimir Zelenski: Să fie deschis la orice propunere serioasă de pace

Suveranul pontif a lansat, de asemenea, „un apel la fel de încrezător către preşedintele Ucrainei (Volodimir Zelenski) să fie deschis la propuneri serioase de pace”.

„Pe de altă parte, îndurerat de suferința enormă a populației ucrainene în urma agresiunii pe care a suferit-o, adresez un apel la fel de plin de speranță președintelui Ucrainei pentru a fi deschis la orice propunere serioasă de pace”, a mai spus Papa Francisc.

„Este supărător faptul că lumea află despre geografia Ucrainei prin nume precum Bucha, Irpin, Mariupol, Izium, Zaporojie şi alte localităţi, care au devenit locuri de suferinţă şi frică de nedescris”, a spus el. „Şi cum rămâne cu faptul că omenirea se confruntă din nou cu ameninţarea atomică? Este absurd”.

Potrivit news.ro, Papa Francisc a insistat asupra „respectului pentru valoarea sacrosantă a vieţii umane” şi „suveranitatea şi integritatea teritorială a fiecărei ţări”, denunţând încă o dată „nebunia” şi „oroarea” războiului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel