vineri, iulie 1, 2022

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri că a primit cel rapelul la vaccinul Covid-19 cu unul dintre vaccinurile dezvoltate pe plan intern în Rusia. Conform The Moscow Times, acesta și-a exprimat speranța ca rușii să îi urmeze exemplul.

Putin, în vârstă de 68 de ani, a primit prima doză de vaccin pe 23 martie.

vaccinul rusesc Sputnik

„Vreau să vă informez că, chiar acum, înainte de a intra în această cameră, am primit și a doua doză de vaccin”, a spus el în timpul unei întâlniri televizate a Societății Geografice Ruse. „Sper că totul va fi bine – de fapt, sunt sigur de asta”.

Te-ar mai interesa: Atac de cord: Băuturi care ar trebui evitate vara...

„Presupun că tu, având grijă de tine și de cei dragi, vei face la fel și vei urma exemplul meu”, a adăugat el.

La fel ca în cazul primei sale doze, rapelul președintelui rus a avut loc în afara camerelor de filmare, Kremlinul spunând anterior că „nu-i place” ideea de a fi vaccinat în fața camerelor.

Putin a refuzat, de asemenea, să spună cu ce vaccin a fost inoculat, dintre cele trei vaccinuri impotriva coronavirus aprobate din Rusia.

Purtătorul de cuvânt al acestuia, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor luna trecută că „toate cele trei vaccinuri rusești sunt absolut fiabile, foarte bune și eficiente”.

Te-ar mai interesa: Horoscop folcloric. Voropchievici: Ei sunt oamenii...

În timp ce cererea mondială pentru vaccinul rusesc Sputnik V este ridicată, 60 de țări autorizând până acum acest vaccin, cererea internă a scăzut, sondajele arătând că rușii au una dintre cele mai mari rate de ezitare de vaccinare din lume.

Potrivit Reuters, Rusia a administrat aproximativ 14,2 milioane de doze de vaccin, adică 4,9% din populația sa.

În zilele de după prima doză de vaccin a lui Putin, cererea de vaccinare împotriva Covid-19 a crescut „dramatic”, a raportat cotidianul de afaceri Vedomosti, citând oficiali anonimi din primăria Moscovei și din administrația prezidențială.

Te-ar mai interesa: Cum a descoperit Monica Pop că are cancer: Credeam...

Cu 4,6 milioane de cazuri și peste 100.000 de decese, Rusia se situează printre țările cele mai afectate de Covid-19.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private