Sari la conținut

Unul dintre cele mai bune laxative naturale! Planta cu multiple beneficii

Volbura (Convolvulus Arvensis) cunoscută și sub numele de rochița-rândunicii este o plantă cu efecte pozitive și în scop medicinal. Marele beneficiu este acela al efectului puternic laxativ, volbura fiind recunoscută pentru combaterea constipației.

În scop medicinal se utilizează întreaga planta. Pe lângă vitamina C, rochița-rândunicii are în compoziția sa și alte elemente benefice organismului. Mai exact, conține minerale, tanini, tanoizi, rezine, convolvulina, acid convolvulinic, calciu. Grație acestora, volbura este bună în caz de constipație, balonare, crampe intestinale, colecistită, hiperaciditate gastrică, gastrită, ulcerul. Mai mult, se pare că ar putea să prevină instalarea cirozei.

Ce alte beneficii mai are volbura consumată intern:

Rădăcina de volbură consumată fie sub formă de pulbere sau decoct ajută la reducerea inflamației mucoaselor și reduce febra.

Sucul proaspăt de volbură este utilizat cu efecte deosebite împotriva constipației.

Dacă vrei să slăbești, nimic mai simplu. Fă un ceai sau o infuzie din volbură și din păpădie și vei fi surprinsă plăcut.

Se pare că poate să contribuie la mărirea secreției biliare, fiind un tonic excelent pentru ficat.

De asemenea, ceaiul de volbură este bun pentru calmarea tusei convulsive. Ceaiul din părți aeriene, amestecat cu zeama de cartofi, era din timpuri recunoscut ca un remediu eficient pentru bolnavii diagnosticați cu ulcer la stomac.

Specialiștii spun că volbura poate să ameliroreze anumite afecțiuni ale pielii, depresia, bronșita, scorbutul, herpesul bucal, candidoza. Dar și anumite  abcese, furuncule.

Volbura aduce beneficii și dacă e folosită pentru uzul extern. Mai ales în ameliorarea furunculelor sau a abceselor volbura e de ajutor. Uneori, dacă aplici frunze de volbură pe o rană vei observa cum sângerarea se oprește.

Contraindicații:

Specialiștii spun că volbura nu trebuie consumată în cantități mari fiindcă poate da dureri de stomac. De asemenea, pacienții cu boala Crohn, colita nu ar trebui să bea ceai de volbură fără acordul medicului specialist sau a celui de familie.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel