marți, iunie 6, 2023

Volodimir Zelenski, avertisment: „Este posibil ca Rusia să fi început deja al Treilea Război Mondial!”

Miercuri, 16 martie, într-un interviu acordat postului NBC News, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că este posibil ca Rusia să fi declanșat deja al Treilea Război Mondial.

Întrebat de Lester Holt, prezentatorul emisiunii „NBC Nightly News”, dacă a înţeles preocupările preşedintelui Joe Biden de a nu escalada tensiunile cu Moscova sau de a nu o provoca, Zelensku a subliniat că rezultatul invaziei preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina nu a fost încă decis, dar este posibil ca această decizie să fi pornit pe calea unui război global.

Te-ar mai interesa: Intrarea Coreei de Nord în OMS stârnește indignare...

Volodimir Zelenski, avertisment: „Este posibil ca Rusia să fi început deja al Treilea Război Mondial!”

„Nimeni nu ştie dacă nu cumva a început deja. Şi care este posibilitatea acestui război dacă Ucraina va cădea, în cazul în care Ucraina va cădea? Este foarte greu de spus”, a declarat Zelenski. „Şi am văzut acest lucru acum 80 de ani, când a început cel de-al Doilea Război Mondial… nimeni nu ar putea prezice când va începe războiul la scară largă”, a adăugat el, potrivit NBC News.

Rezultatul acestui război pune în joc „întreaga civilizație”, este de părere președintele Ucrainei.

De asemenea, Zelenski a declarat că poporul ucrainean este „de neînvins” chiar dacă forțele rusești vor cuceri orașele, inclusiv capitala Kiev. Forțele rusești pot ocupa pământul, dar nu pot lua demnitatea și dragostea ucrainenilor pentru țara lor, a spus el.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

„Asta este ceea ce oamenii noștri au demonstrat în mod clar”, a spus Zelenski. „Chiar și acele așezări care au fost distruse de artileria rusă, chiar și acele așezări care au fost lăsate necucerite de ruși”.

Zelenski a ținut miercuri un discurs în fața ambelor camere ale Congresului, reiterând presiunile sale pentru ca NATO să impună o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei. El a făcut apel la un sprijin mai agresiv din partea legislatorilor şi a lui Biden, numind invazia o „teroare pe care Europa nu a mai văzut-o de 80 de ani”.

Te-ar mai interesa: Semințe de mac: beneficii uimitoare pentru inimă, ...

Biden a anunțat miercuri un nou sprijin militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina. Însă președintele a exclus trimiterea de avioane de luptă, o solicitare pe care Zelenski a adus-o şi în Congres ca alternativă la declararea zonei de interdicție aeriană.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private