joi, august 11, 2022

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat, luni seară, de ce după incidenţa de 6 la mie, persoanele cu test negativ nu mai pot participa la anumite activităţi: „Testatul este persoană fără imunitate, iar riscul este mai mare.

Arafat a precizat că persoanele care pot avea la momentul testării un rezultat negativ se pot îmbolnăvi după câteva zile şi pot face forme grave. „Este managementul riscului. Riscăm până la o limită, nu totul”, a afirmat Arafat.

Te-ar mai interesa: Panică pe o plajă frecventată de români! Un rechin...

Reguli pentru obținerea certificatului verde

Raed Arafat a fost întrebat, luni seară, de ce după incidenţa de 6 la mie persoanele cu test negativ nu mai pot participa la anumite activităţi şi a afirmat: ”Şansa să te infectezi dacă eşti vaccinat este de 5 ori mai mică decât dacă eşti nevaccinat.

Persoanele vaccinate au imunitate. Chiar dacă se infectează au şansă de11 ori mai bună să nu ajungă în ATI. Fac forme uşoare. Testatul este negativ, dar, nefiind vaccinat sau trecut prin boală este un vehicul foarte bun şi să se infecteze şi să facă forme grave”

Şeful DSU a pecizat că este vorba despre ”managementul riscului”.

Te-ar mai interesa: Horoscopul dragostei: Ce nativi fac cuceriri în va...

”Testatul este persoană fără imunitate”

”Riscăm până la o limită, nu riscăm maxim, nu riscăm totul. Dacă am acceptat să ţinem descihse unele activităţi pe care altădată le închideam la 3 la mie, am acceptat acest lucru păstrând riscul minim posibil”, a mai declarat Arafat.

Potrivit acestuia, ”testatul este persoană fără imunitate, iar riscul este mai mare”.

”Testatul, doar la momentul testului este negativ, nu înseamnă că mai este negativ a treia zi”, a adăugat RAed Arafat.

Te-ar mai interesa: Iată ce înseamnă când câinele tău face acest lucru...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private