sâmbătă, decembrie 10, 2022

Vom intra sau nu în carantină? Raed Arafat: Sărbătorile de iarnă 2020 nu vor fi ca în trecut.

Raed Arafat trage un semnal de alarmă. Șeful DSU susține că, în acest an, trebuie să ne limităm la a petrece Crăciunul, Revelionul sau Anul Nou alături de necunoscuți, în zone nemonitorizate de autorități.

„Am mai spus, am fost și criticat și îl repet. Consider că este singurul sfat normal: cât mai puțin contact, cât mai puțină mobilitate. Sărbătorile de iarnă 2020 nu vor fi ca în trecut, însă este prețul pe care il plătim ca să avem sarbători și de acum înainte.

Te-ar mai interesa: Acid uric ridicat: ALIMENTE pe care trebuie să le ...

Anul ăsta trebuie să ne comportăm altfel. Orice întâlniri, care nu sunt în limita familiei apropiate, orice deplasări în zone necontroloate, vor duce, din nou, la creșterea cazurilor și la inversarea descreșterii ce o avem acum. Acum e o descreștere timidă continuă în ultimele 7 zile. Dar care oricând poate fi inversată.

Vaccinul este aproape și va rezolva o mare parte din probelmă. Dacă avem vaccinul atat de aproape, merită așteptarea de 3-5 luni până când începe vaccinarea în masă. Dacă ne grăbim, ne infectăm, ne îmbolnăvim, rămânem cu sechele, îi infectăm pe alții sau devenim o simplă cifră în statistica decedaților. Totul depinde de comportamentul nostru și de respectarea regulilor de bază”, a declarat Arafat, pentru Digi24.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

Vom intra sau nu în carantină? Raed Arafat: Nu vom avea lockdown de sărbătorile de iarnă

Raed Arafat a mai spus că starea de alertă se va prelungi și după data de 14 decembrie. Acesta a ținut să menționeze că, cel puțin în momentul de față, în România, nu se pune problema unei carantine totale.

„Nu ne așteptăm de lockdown de sărbători. Dar pe plan local se va merge pe carntinare și în continuare în zonele unde vedem creșteri alarmante. Nu vo fi interdicții la slujbe religioase, dar vor trebui respectate anumite reguli. Chiar și așa, cred că, după 14 decembrie vom avea mai mult ca sigur prelingirea sătrii de urgență”, a mai spus Arafat.

Te-ar mai interesa: Divorțul anului în România. Își spun ADIO după o c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private