marți, noiembrie 30, 2021

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a susținut în cadrul unui interviu că cel mai probabil de anul viitor se va schimba strategia de abordare a pandemiei anti-covid. Acesta a declarat

Te-ar mai interesa: Bill Gates: Aceste două strategii ar putea control...

că va fi puțin probabil ca virusul să dispară, motiv pentru care va fi necesară vaccinarea din șase în șase luni.

„Foarte puţin probabil să-l facem din şase în şase luni, vom trece în a doua parte importantă… Virusul nu va ieşi din circulaţie, dar vom trece în perioada în care virusul rămâne mai ales, mai intens, când e frig”, a explicat Valeriu Gheorghiţă la Aleph News.

Estimările specialiştilor arată că pandemia s-ar putea încheia peste aproximativ un an.

„Noi sperăm ca din a doua jumătate a anului 2022 să intrăm în perioada post pandemică”, a precizat Gheorghiță.

Medicul Gheorghiță a mai spus

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

că este posibil ca anul viitor să apară alt vaccin adaptat perioadei de după pandemie.

În cadrul unui alt interviu acordat televiziunii române, coordonatorul campaniei de vaccinare a menționat că certificatul verde digital este valabil până în luna iunie 2022.  

„În momentul în care s-a stabilit, la nivelul Comisiei Europene, această valabilitate (iunie 2022, n.r), s-au luat în calcul două aspecte: care va fi perioada până la care se va întinde această situație pandemică, cu risc crescut de număr de cazuri și impact pe sistemul social, sistemul medical și sistemul economic. Din acest punct de

Te-ar mai interesa: Este Omicron o variantă mai agresivă? Mai are rost...

vedere s-a considerat că o perioadă de un an de zile de când a fost implementat este una rezonabilă. Un alt argument în plus pentru această perioadă de valabilitate a fost estimarea protecției pe care noi o avem după vaccinare – aveam date la 6 luni, la 8 luni, la momentul respectiv și atunci se preconiza protecție care se va menține cel puțin un an de zile.”

Șeful campaniei de vaccinare nu a exclus ca în perioada următoare certificatul digital să fie redefinit, și a dat exemplul tărilor mai dezvoltate.

„Vedem că deja Franța a impus obligativitatea, pentru persoanele de peste 65 de ani,

Te-ar mai interesa: Creierul și coloana vertebrală, extrem de afectate...

de a se efectua această doză booster, care să fie inclusă și în certificatul digital. Ceea ce mă face să cred că  nu este exclus ca în perioada lunilor următoare să asistăm la o redefinire a certificatului digital. Cel puțin pentru anumite categorii – persoane vulnerabile sau persoane la risc mare de expunere, cum e personalul medical – să fie nevoie de includerea unei doze booster (în certificatul de vaccinare, n.red), doză de rapel la minim șase luni”, a explicat președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Te-ar mai interesa: Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Andrei...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri