sâmbătă, decembrie 4, 2021

Consiliul General al Municipiului a probat joi un proiect de hotărâre,  denumit ”Testarea genetică la cancerul de san în stadii incipiente”, pentru a veni în sprijinul femeilor care au nevoie de teste genetice pentru depistarea cancerului la sân.

Primăria va acorda astfel vouchere în valoare de 17.000 de lei pacientelor care au recomandare de la medici.

“Astfel, în perioada următoare, Municipalitatea, prin ASSMB, urmează să demareze un program de sprijin pentru 1.000 de pacienţi diagnosticaţi cu cancer de sân, care au indicaţie medicală eliberată de un medic specialist oncolog privind efectuarea de testare genetică. Acest sprijin va consta în decontarea unei proceduri medicale de test molecular în valoare de 17.000 lei/beneficiar, sub formă de voucher”, arată Primăria Capitalei.

Te-ar mai interesa: Testare Covid ar urma să fie gratuită la medicul d...

Astfel, pe parcursul anului 2018 urmează să beneficieze de acest program 300 de pacienţi, iar în 2019 – 700.

Beneficiare vor putea fi numai pacientele care locuiesc în Bucureşti şi au cancer la sân în stadii incipiente.

Afecţiunile oncologice ocupă locul al doilea după bolile cardio-vasculare, ca şi cauza de morbiditate şi mortalitate

“Prin extrapolarea datelor obţinute din singurul registru de cancer din România, putem considera că în fiecare an sunt diagnosticate circa 700 de noi cancere mamare printre cetăţenii municipiului Bucureşti. În ceea ce priveşte tratamentul, în prezent există o tehnologie bazată pe teste moleculare, ce analizează biologia individuală a cancerului de sân, examinând activitatea genelor din ţesutul recoltat în timpul operaţiei. Rezultatul analizei este introdus într-o formulă care furnizează un Scor de Recurenţă. Acest test este recomandat pacienţilor recent diagnosticaţi cu cancer mamar, care au Estrogen şi Progesteron pozitiv, în faza incipientă”, arată Primăria Capitalei.

Te-ar mai interesa: Flavia Groșan, amenințată: „Mă supraveghează pas c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri