miercuri, martie 22, 2023

”Vreau să slăbesc 3 ori 4 kilograme. Cum reușesc?” Dietele restrictive nu sunt eficiente. Medicii diabetologi recomandă o dietă eficientă pe bază de legume proaspete și carne slabă.  Mai mult, calcularea caloriile sunt esențiale în controlul perfect asupra kilogramelor.

Fără insulină în exces – acesta înseamnă de fapt dietă eficientă. Cum e cel mai simplu? Carne la cuptor sau pe grătar, fără adaos de ulei, plus legume verzi ori frunze.

Te-ar mai interesa: Substanța din aceste produse de curățenie poate du...

”Vreau să slăbesc 3 ori 4 kilograme. Cum reușesc?” Doctor: Fără adaos de ulei

Carnea e sățioasă pentru ca proteinele sunt sățioase. Doza recomandată – cât palma dumneavoastră. Iar legumele verzi ori frunzele – orice cantitate. Cu cât mâncați mai multe, cu atât vor aduce mai multe fibre în stomac.

Fibrele se măresc în dimensiuni imediat și dau senzația de prea-plin, pe care stomacul o transmite creierului. Dar va transmite senzația de sațietate cu extrem de puține calorii. În salată nu se pune ulei, pentru că îi măriți valoarea calorică.

Dr. Laura Ene, medic primar diabet și nutriție, a explicat într-o emisiune difuzată de Pro TV că ”această combinație între legume verzi, care au cei mai puțini carbohidrați, se bazează pe reducerea carbohidraților, pentru a scădea rezistența la insulina și pentru a pune pancreasul în repaos si a nu-l obliga să secrete insulină. Iar corpul, rămânând în deficit de energie, energia și-o ia cel mai ușor din carbohidrați, apelează la resursele din depozitele de grăsime si e accelerată scăderea în greutate.

Te-ar mai interesa: Formula de calcul care ne ajută să aflăm dacă sunt...

Pe lângă reducerea carbohidraților, dieta trebuie să conțină ouă fierte,  legume verzi, pește la cuptor și legume verzi.

Medicul diabetolog spune că se poate slăbi în două săptămâni, până la 4 kilograme. Reintroduceți mesele variate, treptat, cântărindu-le. Și apoi calculați caloriile. De fapt, să calculați caloriile înseamnă să aveți control perfect asupra kilogramelor.

Te-ar mai interesa: Cum combatem depresia prin alimentație? Lista alim...

Dr. Laura Ene, medic primar diabet si nutriție, mai spune că trebuie să ”se reintroducă legume colorate, apoi lactatele, ulterior fructele și abia la sfârșit apare ideea de pâine, de cartofi.”
De ce atât de mare atenție la reintroducerea celorlalte alimente? Ca să nu luați în greutate din nou.

Sa scădeți în greutate, să vă reîngrășați, să scădeți, iar să puneți kilograme. Înseamnă, după un timp, să vă îngrășați de la extrem de puține calorii.

Te-ar mai interesa: Medic: Senzația care ar putea fi ‘primulR...

Măriți simultan riscul de apatiție al bolii numite steatoză hepatică. Adică ficat gras.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private