Sari la conținut

După câte utilizări devine uleiul TOXIC. Greșeală imensă făcute de gospodine

ulei
Sursa foto: arhiva Doctorul ZIlei
atentie la refolosirea uleiului de prajit

După câte utilizări devine uleiul TOXIC? La o primă vedere prăjirea alimentelor pare foarte simplă, dar există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi dacă nu vrei să ai probleme de sănătate. Spre exemplu, ar fi bine de știut după câte utilizări uleiul poate deveni toxic și ce trebuie să faci.

În timp, este normal ca acesta să se închidă la culoare și chiar să facă spumă.
În acest moment, uleiul de prăjit poate fi toxic pentru sănătate.
În plus, dacă reutilizezi uleiul după ce începe să ardă, eliberarea acestor compuși are loc mai devreme.

Ce se întâmplă atunci când refolosești uleiul în care ai prăjit cartofi?

Uleiul trebuie schimbat la fiecare trei prăjiri pentru a se elimine toxine din ce în ce mai mult. De exemplu, la prăjirea cartofilor. Este normal ca aceste produse să rămână în ulei și să se elimine toxine din ce în ce mai mult pe măsură ce sunt utilizate.

Agenția spaniolă pentru sănătate alimentară și nutriție (AESAN) recomandă o singură utilizare. Așadar, schimbă uleiul din tigaie după o singură prăjire dacă îți dorești să ai grijă de sănătatea ta.

Acrilamida, un compus canerigen, apare când cartofii sunt preparați la temeraturi foarte înalte

Cum să prelungești durata de viață utilă a uleiului?

Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU) susține că este posibil să folosească uleiul de prăjit de până la 25 de ori, dar este esențial să știi o serie de trucuri pentru a-i prelungi durata de viață utilă.

Când uleiul este depozitat pentru utilizare ulterioară, acesta trebuie ținut departe de orice sursă de lumină și căldură. În caz contrar, oxidarea îl va face să devină rânced. De asemenea, recipientul trebuie acoperit pentru a evita contactul cu oxigenul.

Atunci când prăjești alimente, uleiul nu trebuie să fie încălzit niciodată peste 170 de grade. Dacă începe să fumege, acesta este un indiciu clar că această temperatură a fost depășită și trebuie înlocuit imediat, potrivit ego.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel