vineri, octombrie 7, 2022

Tirozina este un aminoacid care poate transforma un om încet și letargic, într-unul alert și gata de muncă, iar spanacul și ouăle, spun oamenii de știință, sunt cele mai bune surse.

Tirozina se mai găsește și în soia, urda de vacă, pui, curcan, alune, avocado sau banane și are puterea de a îmbunătăți starea de spirit. Descoperirea a fost făcută de cercetătorii Universității din Amsterdam, care au rugat mai mulți participanți la studiu să privească în monitorul unui computer la o săgeată verde și să apese pe un buton care indică direacția acesteia. Unora li s-a dat să bea suc de portocale suplimentat cu tirozină, iar celorlalți nu. Așa cum era de așteptat, primii au performat mult mai bine.

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

Soluția cercetătorilor ar putea preveni accidente de mașină, făcându-i pe șoferii mult mai atenți la drum. În plus, aceștia susțin că aminoacidul sporește capacitățile intelectuale și poate fi consumat înainte de un examen, în locul tradiționalei lecitine, fără prescriepție medicală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private