Sari la conținut

Vrei să NU te mai îngrași? Aceste alimente te vor ajuta să ai un 2023 sănătos

Dieta antiinflamatoare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dieta antiinflamatoare

Vrei să NU te mai îngrași? Aceste alimente te vor ajuta să ai un 2023 sănătos

Începutul noului an a fost întotdeauna ocazia perfectă pentru noi obiective și autoperfecționare. Chiar dacă pierderea în greutate nu este un lucru care te preocupă, îmbunătățirea dietei este o parte esențială a stării de sănătate, conform cercetărilor. Uite ce alimente să incluzi în dieta ta zilnică dacă vrei sa fi mai sănătos în acest an

Semințele de chia. Ele merită un loc în dieta ta

Potrivit nutriționiștilor, semințele și-au găsit drumul în budinci, biscuiți, gemuri și 2022 tendințe, deoarece chia – încă o dată – a devenit populară. Experții spun că semințele de chia și-au meritat faima: Sunt pline de fibre și bogate în antioxidanți. Puteți adăuga o lingură într-un smoothie sau le puteți adăuga la laptele pe bază de plante pentru a face o gustare.

Cafea

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au băut între 1,5 și 3,5 cești de cafea pe zi, chiar și cu o linguriță de zahăr, au avut cu până la 30% mai puține șanse de a muri în timpul studiului decât cei care nu au băut cafea.

Alimente VS hidratare

Nu trebuie să vă bazați doar pe apă pentru rehidratare. Fructele și legumele tale preferate sunt, de asemenea, surse excelente de hidratare. Mănâncă pepeni, căpșuni, portocale, struguri, castraveți sau țelină.

Limitați cantitatea de carne procesată

Un hot-dog ocazional nu îți va distruge sănătatea, dar cărnurile procesate au fost legate de cancer, diabet de tip 2 și boli de inimă. Alternativele pe bază de plante sunt o opțiune mai sigură, dar nu toate sunt create la fel: Găsiți o opțiune care este cât mai puțin procesată posibil.

Cerealele integrale,  un aliment de bază

Includeți în dieta dvs. alimente din cereale integrale care sunt bogate în fibre, cum ar fi ovăzul sau porumbul. O felie de pâine integrală, o jumătate de ceașcă de fulgi de ovăz fierți și trei cești de popcorn, combinate, ar satisface doza zilnică recomandată pentru cereale integrale.

Pulberea de matcha

Această pulbere de ceai verde strălucitor este omniprezentă și, deși nu există cercetări definitive care să dovedească faptul că este un aliment sănătos, matcha poate avea unele beneficii, cum ar fi furnizarea de mulți antioxidanți și multă cofeină.

Evitați gustările lipicioase

Fructe uscate, bomboane, gumă de mestecat – aceste alimente se pot bloca în dinți și în spațiile dintre ei, permițând zahărului să rămână în gură și să alimenteze dezvoltarea bacteriilor. Există, totuși, câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a preveni cariile dentare, cum ar fi mestecarea gumei fără zahăr, potrivit Pro News.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel