joi, decembrie 1, 2022

Vrei sa scapi de cateva kilograme in plus, insa senzatia de foame te copleseste? Iata cum poti controla foamea. Anumiți hormoni din corpul omenesc sunt responsabili pentru dependețe precum foamea și poftele alimentare. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru duce la obezitate și la tulburări mentale, cum ar fi alimentația excesivă și chiar depresia.

Nutriționiștii și experții în alimentație au explicat ce se poate face pentru combaterea dependenței de mâncare.

Te-ar mai interesa: Studiu. Interacțiunea cu câinii crește activitatea...

Există opt moduri prin care se poate controla foamea și poftele alimentare. În acest fel se poate scăpa de excesul de grăsime acumulat.

Modalități sănătoase de a face față stresului

Înlocuirea alimentelor procesate. Înlocuirea alimentelor procesate și îndulcitorii cu alternative nutritive. Produsele care conțin niveluri ridicate de zahăr, îndulcitori artificiali și grăsimi creează dependență și declanșează reacții chimice în organism, spun mulți cercetători. Alimentele procesate le conțin aproape pe toate, așa că este important să cumpărați produse mai sănătoase. Pentru a fi mai ușor, faceți o listă înainte de a cumpăra, astfel încât să puteți respecta lista și să nu faceți cumpărături neașteptate.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Controlează-ți porțiile. Dacă nu poți exclude complet alimentele nesănătoase din meniu, nutriționiștii spun că îți poți reduce dependența mâncând doar o anumită cantitate. De exemplu, dacă doriți să mâncați chipsuri de cartofi, cumpărați cea mai mică pungă o dată pe săptămână. De asemenea, aflați ce parte dintr-un anumit produs este sigură pentru a o mânca și mâncați doar o porție. Dacă încă ți-e foame după ce abia ai mâncat o porție, așteptați aproximativ 30 de minute înainte de a mânca din nou. În acest timp, dorința de a mânca va trece.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Vrei să scapi de câteva kilograme? Regulile de bază ale nutriționiștilor

Mâncați alimente sănătoase și luați masa la ore fixe. Vă puteți reduce pofta de anumite produse dacă vă puteți satisface nevoile nutriționale prin mese echilibrate. Cu toții am auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. În plus, unii profesioniști în domeniul sănătății mintale susțin că dacă alegeți alimente sănătoase devreme în timpul zilei, în general, vă va ajuta să contribuiți cu strategii sănătoase în rutina dumneavoastră.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Schimbarea rutinei zilnice.  La fel ca oamenii cu orice altă dependență, dependenții de alimente trebuie să întrerupă ciclul, spun experții. Schimbarea rutinei zilnice te poate ajuta în mare măsură să scapi de obiceiurile alimentare neplăcute. Încercați să petreceți mai mult timp făcând activități care nu includ mâncatul. De exemplu, în loc să luați masa cu prietenii, puteți merge la un film.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

Încetinirea vă va reduce foarte mult șansele de a mânca în exces

Mănâncă încet. Stai la masă în timp ce mănânci, concentrează-te pe mâncare și mestecă încet. Hormonii noștri sunt responsabili de controlul apetitului și aportului de calorii și este nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a trimite semnale creierului că a mâncat și este deja sătul. Prin urmare, încetinirea vă va reduce foarte mult șansele de a mânca în exces și de a crește în greutate.

Acordați atenție alimentației emoționale. Mulți oameni cred că a mânca mult în timp ce sunt supărați sau stresați poate ajuta. Dar nu face decât să mărească pofta de mâncare și nu are nimic de-a face cu rezolvarea problemelor.

În primul rând, alimentația emoțională este asociată în primul rând cu alegeri alimentare nesănătoase, cum ar fi dulciurile, fast food și pizza, etc. Puteți evita acest lucru căutând modalități sănătoase de a face față stresului.

Meditația, yoga, exercițiile fizice, vorbirea cu un prieten și chiar citirea și vizionarea serialelor TV, dacă sunt făcute în mod regulat, pot contribui în mare măsură la reducerea stresului și la pierderea în greutate.

Mâncatul acasă este mai sănătos

Gătiți alimentele acasă. Mâncatul acasă este mai sănătos pentru tine, deoarece oferă mult mai mult control, după cum spun experții. Când știi exact câtă sare, zahăr sau grăsime ai în farfurie și când poți schimba și elimina ingredientele, poți avea o idee mai bună despre cum să-ți atingi obiectivele nutriționale și calorice.

Ai grijă de corpul tău. Studiile sugerează că masajul poate fi o parte utilă a programului tău de slăbire. De exemplu, un masaj suedez este foarte bun pentru circulația sângelui și mușchii, influențează zonele cu probleme ale corpului și îmbunătățește senzația generală de bunăstare.

De asemenea, puteți folosi creme speciale pentru automasaj pe zonele cu probleme precum abdomenul, picioarele și șoldurile, potrivit stiai.net.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private