Sari la conținut

Secretul din aplicația WhatsApp de care puțini utilizatori au habar. Trucul prin care poți afla locația unei persoane, fără ca ea să știe. Este foarte simplu!

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite modele de telefoane

Una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din întreaga lume se actualizează continuu pentru a îmbunătăți experiența celor peste două miliarde de utilizatori activi.

Dacă v-ați întrebat vreodată dacă este posibil să determinați locația unui contact WhatsApp fără ca acesta să vă trimită locația sa în timp real, răspunsul este afirmativ. Totul se rezumă la un truc inteligent care se poate dovedi foarte util în interacțiunile digitale de zi cu zi. Procesul implică identificarea adresei IP a persoanei care vă interesează, ceea ce necesită accesul la un computer cu Windows.

Pașii de urmat pentru a afla în mod secret ocația cuiva pe WhatsApp

  • Pregătiți-vă PC-ul: Închideți toate programele inutile de pe computer pentru a minimiza dezordinea și pentru a evita confuzia cu adresele IP multiple.
  • Accesați WhatsApp Web: În loc să folosiți aplicația descărcabilă pe Windows 10, accesați pagina WhatsApp Web și lăsați-o să ruleze în fundal. Acest lucru asigură menținerea conexiunii fără întreruperi.
  • Inițiați un chat: Începeți un chat cu contactul a cărui locație doriți să o descoperiți. Este esențial să deschideți o conversație doar cu acea persoană anume pentru a asigura acuratețea pașilor care urmează.
  • Deschideți Command Prompt (Prompt de comandă): Pe un PC cu Windows, apăsați simultan tasta Windows (situată în stânga barei de spațiu) și tasta „R” pentru a deschide funcția Run (Executare).
  • Tastați „cmd” și apăsați Enter. Dacă folosiți un Mac, va trebui să deschideți aplicația „Terminal”.
  • Localizați adresa IP: În linia de comandă, introduceți „netstat -an” și apăsați Enter. Această comandă va afișa toate adresele IP conectate la computerul dumneavoastră. Cu alte aplicații închise, lista va fi mult mai scurtă, ceea ce va facilita identificarea adresei IP a persoanei de contact.
  • Verificați locația adresei IP: Vizitați https://www.ipinfo.io/ și introduceți adresa IP pe care ați găsit-o. Site-ul vă va arăta imediat locația aproximativă a contactului dumneavoastră, de obicei restrânsă la regiune și oraș.
Tehnologia digitală
Sursa: Facebook Yvonne Corina Macdougall

Considerații etice

În timp ce acest truc este fără îndoială util, este esențial să se ia în considerare implicațiile etice. Utilizarea unor astfel de tehnici pentru a descoperi locația unei persoane fără consimțământul acesteia poate fi invazivă și poate încălca așteptările privind viața privată.

Întotdeauna este mai bine să vă asigurați că acțiunile dvs. respectă intimitatea celorlalți și sunt conforme cu legile și reglementările aplicabile.

Această metodă este utilă pentru a verifica dacă un contact se află acolo unde se află de obicei, dar nu uitați că acuratețea este limitată la regiune sau oraș. Prin urmare, nu este potrivită pentru o urmărire precisă, ceea ce, în multe cazuri, este o ușurare, având în vedere preocupările legate de confidențialitate, potrivit wecb.fm.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel