Sari la conținut

Zaharurile – semne ale dependeței și pericolele ascunse în alimentele pe care le consumăm

Zahărul și-a creat o reputație proastă în ultimii ani, iar dependeța față de el este una reală. În timp ce zahărul natural, cel din fructe ne ajută în dietă, există și zahărul rafinat prezent sub formă de pudră, în stare naturală sau siropuri, care este foarte toxic.

Conform Asociației Americane a Sănătății Inimii femeile nu trebuie să consume mai mult de 6 linguri de zahăr, echivalentul a 24 de grame de zahăr pe zi.

  1. Crează dependență

Toate băuturile, batoanele și bomboanele au un gust dulce, care, în timp duc la o adevărată dependență. Aportul lor caloric este foarte mare, glicemia crește, iar în sângele nostru se eliberează dopamina, un hormon care ne face să ne simțim bine, la fel ca un drog. La fel ca în cazul oricărui drog, sentimentul de „vreau mai mult” se instalează și în cazul consumul de zahăr

2. Îngrașă

Din cauza aportului mare caloric, toate acele batoane de ciocolată ajută la acumularea grăsimii în zona abdomenului. Pentru că majoritatea consumatorilor sunt copii, aceștia ajung la vârsta adultă cu diverse tipuri de diabet.

3. Îți afectează sistemul imunitar

Zahărul ne face imuni și predispuși la tot felul de viroze. Sistemul imunitar nu mai acționează ca o barieră împotriva virușilor.

4. Risc de boli de inimă

Zahărul duce la hipertensiune, care în final duce la o boală de inimă gravă.

 

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel