joi, iunie 1, 2023

United Airlines a început vineri primul zbor istoric de transport a vaccinului anti-covid-19. Primele doze au plecat din Statele Unite spre Europa. Destinația zborului istoric este Bruxelles, conform celor de la The Wall Street Journal.

Zborurile inițiale sunt o verigă într-un lanț de aprovizionare global care este asamblat pentru a aborda provocarea logistică a distribuției vaccinurilor Covid-19. Pfizer a pus bazele pentru a se deplasa rapid dacă obține aprobarea de la Food and Drug Administration și de la alte organisme de reglementare din întreaga lume.

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Căsătoria poate preveni diabet...

Pfizer are centre finale de asamblare a vaccinurilor în Kalamazoo, Michigan și în Puurs, Belgia, și gestionează site-uri de distribuție în Pleasant Prairie, Wisconsin  și Karlsruhe, Germania.

Lanţul logistic presupune, de asemenea, zeci de zboruri cargo şi sute de transporturi rutiere în fiecare zi.

Conform New York Post, the Food and Drug Administration (agenţia SUA de la care se aşteaptă omologarea vaccinului anti-COVID) a permis deja avioanelor cargo ale United Airlines să transporte de cinci ori mai multă gheaţă decât e voie, în mod normal, pe durata unui zbor (circa 6,8 tone), pentru a putea ţine vaccinul la temperaturile extrem de scăzute la care trebuie păstrat (în jur de minus 80 de grade Celsius).

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...

Vaccinul are o eficență de 95% și este necesară vaccinarea cu două doze la interval de 20 de zile.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private