sâmbătă, iunie 10, 2023

Pfizer pregătește o nouă lovitură. Cercetează un vaccin pentru zona zoster. Se anunță o nouă colaborare de succes între Pfizer și BioNTech. Și tot pentru un vaccin care poate schimba soarta multor pacienți.

BioNTech și Pfizer au colaborat pentru prima dată în domeniul bolilor infecțioase în 2018. Atunci au făcut echipă pentru a dezvolta un vaccin antigripal pe bază de ARN mesager. Dar și-au câștigat reputația abia la a doua lor colaborare, încununată de succes, care a scos pe piață primul vaccin anti- COVID-19, pe bază de ARNmesager, și care a primit aprobarea de utilizare de urgență în decembrie 2020.

Pfizer pregătește o nouă lovitură. Pfizer și BioNTech își propun să dezvolte un vaccin îmbunătățit pentru o afecțiune de natură infecțioasă, folosind tehnologia serului pe bază de ARN mesager, informează site-ul Bioprocessintl.

Pfizer și BioNTech pregătesc un vaccin pentru zona zoster

Acum, cele două firme au făcut echipă din nou pentru a produce un vaccin pentru zona zoster (herpes zoster).

Ce este zona zoster și câți oameni afectează

Zona zoster este o formă cronică a virusului varicelei zoster (VZV), care afectează aproximativ una din trei persoane din SUA pe parcursul vieții. Infecția poate provoca o erupție cutanată extrem de dureroasă, iar în condiții rare poate duce la surzire, orbire și chiar la paralizie facială.

„Colaborarea își propune să dezvolte un nou vaccin pe bază de ARNm împotriva zonei zoster, valorificând expertiza și resursele ambelor companii”, a declarat Ugur Sahin, CEO al BioNTech.

„Adulții cu vârsta de 50 de ani și peste, precum și populațiile vulnerabile, cum ar fi pacienții cu cancer, prezintă un risc crescut de zona zoster. Scopul nostru este să dezvoltăm un vaccin pe bază de ARNm cu un profil de siguranță favorabil și cu eficacitate ridicată, care este în același timp mai ușor scalabil pentru a sprijini accesul global”, a subliniat el.

Cum se vor împărți banii pentru cercetare

Conform acordului, cele două companii vor împărți costurile de dezvoltare, dar BioNTech va primi o plată în avans de 225 de milioane de dolari, plus alte 75 de milioane de dolari și o investiție de capital de 150 de milioane de dolari.

Firma germană va avea, de asemenea, dreptul de a primi sume viitoare pentru comercializare și vânzări de până la 200 de milioane de dolari, iar Pfizer va colecta o plată în avans de 25 de milioane de dolari de la BioNTech pentru utilizarea secvențelor sale de antigen.

Pfizer și BioNTech vor un vaccin îmbunătățit

Două vaccinuri au fost aprobate până acum pentru a trata zona zoster, unul de la GlaxoSmithKline și unul de la Merck & Co. Zostavax.

Cu toate acestea, Pfizer și BioNTech spun că există loc suficient pe piață pentru a dezvolta un vaccin îmbunătățit care are potențialul de a produce o eficacitate mai mare și o tolerabilitate mai bună folosind tehnologia ARNm

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private