Sari la conținut

Zeci de persoane salvate de pe munte în prima zi din 2024

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Salvamontiştii au intervenit, în prima zi din an, la zeci de accidente montane, iar cele mai multe au fost pe domeniile de practicare a schiului şi săniuşului.

În plus, s-au înregistrat şi cazuri cu persoane rătăcite, accidente de ATV sau accidentate în zona alpină înaltă, a transmis, marţi, pe Facebook, Dispeceratul Naţional Salvamont.

„Serviciile Salvamont România lucrează cu efective maxime şi au reuşit un grad de răspuns de 100% la toate apelurile de urgenţă. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 38 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, precizează sursa citată de Agerpres.

Cele mai multe cazuri au fost în Predeal, Lupeni, Sibiu, Gorj, Braşov. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 36 de persoane. Dintre acestea, 16 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

Potrivit sursei citate, s-au mai primit 35 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel