luni, martie 20, 2023

S-a întâmplat din nou! Intervenție cu succes după ce o fetiță de zece ani s-a accidentat grav. În ciuda comunicărilor insistente ale autorităților accidentele continuă să se întâmple permanent pe partiile de schi. De această dată, Salvamontiştii din Sinaia şi Prahova au colaborat, astăzi, pentru acordarea primului ajutor medical și evacuarea de pe munte a unui copil de 10 ani care a suferit un accident la schi.

Te-ar mai interesa: Nu mai găti în folie de aluminiu! Poate crește ris...

Salvamont Sinaia a acordat primul ajutor medical și l-a transportat până la cabinetul medical de la Baza Salvamont Prahova Cota 1400, unde a fost continuat primul ajutor.

Salvamont Prahova şi Salvamont Sinaia au colaborat pentru acordarea primului ajutor medical şi evacuarea din munte a unui copil de 10 ani, ce a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu, pe domeniul schiabil Sinaia”, a anunţat serviciul Salvamont pe Facebook.

Salvamontistul Andrei Dascălu, care a participat la acțiunea de astăzi, a făcut următoarele precizări:

”A fost vorba de un accident suferit la schi de către un copil, soldat cu o fractură dublă de tibie şi peroneu. Copilașul de 10 ani prezenta dureri foarte mari. Noi avem o colaborare apropiată cu Salvamont Sinaia. Colegii de la Domeniul schiabil au preluat copilul de la locul accidentului, l-au transportat la cabinetul medical de la Salvamont Prahova și de acolo a fost preluat de medic și transportat cu elicopterul către Brașov”

Te-ar mai interesa: Oboseală psihică: Care sunt semnele care necesită ...

Salvamontiştii  recomandă schiorilor/snowboard-erilor să meargă cu viteză rezonabilă și să o adapteze permanent condițiilor de trafic, indiferent de cât de bună este pârtia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private