miercuri, iunie 16, 2021

Persoanele care se vaccinează anti-COVID ar putea solicita o zi liberă de la locul de muncă, potrivit autorităților. Acest lucru ar putea fi benefic atât pentru obținerea unor rezultate cât mai bune în

campania de vaccinare anti-COVID, cât și pentru persoanele care ar putea manifesta diverse reacții adverse după administrarea vaccinului.

Anumite persoane pot dezvolta efecte adverse după administrarea vaccinului, motiv pentru care această zi liberă ar putea facilita recuperarea rapidă a persoanelor.

De asemenea, acest beneficiu ar putea încuraja mai multe persoane să se imunizeze împotriva coronavirusului. Programul încărcat ar fi putut opri dorința românilor de a se vaccina și, implicit, ar fi întârziat progresul campaniei de vaccinare la nivel național.

Propunerea sprijină orice persoană

care își dorește să se imunizeze, însă nu a reușit să o facă până în acest moment.

Zi liberă pentru românii care se vaccinează!

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 ar putea beneficia, la cerere, de o zi liberă, potrivit unei propuneri legislative pentru completarea Legii privind unele măsuri privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, care a primit raport favorabil, cu amendamente, din partea Comisiei pentru muncă a Senatului.

Documentul, inițiat de parlamentari USR, a fost votat în unanimitate de senatori. Președinta Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților,

Oana Ţoiu, cea care a inițiat propunerea, spune că astfel ar putea fi încurajată vaccinarea împotriva COVID-19. Documentul va intra luni în dezbaterea plenului Senatului ca primă cameră sesizată, scrie Rador.

Noi acțiuni de intensificare a campaniei de vaccinare

Autoritățile pregătesc noi acțiuni de vaccinare a unui număr cât mai mare de români: la Craiova, pe Stadionul Central, este în plină desfășurare maratonul de vaccinare, iar la sfârșitul săptămânii astfel de evenimente vor fi organizate, printre altele, la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Iași, Constanța, Ploiești și Petroșani.

Autoritățile

amintesc că românii pot merge să se vaccineze și la cabinetele medicilor de familie. Sunt peste 370 în care se administrează ser anti-COVID în întreaga țară, dar sunt și trei județe în care niciun medic nu a dorit să se implice în campania națională de vaccinare: Ilfov, Botoșani și Vrancea.

La Brăila doar șase medici de familie au început imunizarea din cei 140 câți sunt în județ, cu toate că 37 dintre ei au semnat contractul la CNAS. Serul folosit este cel de la Johnson & Johnson, pentru care este nevoie de o singură doză, iar în cinci zile au fost vaccinați doar 85 de pacienți.

 

Ultimele stiri

Parteneri