marți, septembrie 29, 2020

Școala începe pe 14 septembrie, însă abia astăzi fiecare unitate va afla modalitatea de predare a cursurilor, în context pandemic.

Școala va începe, fără doar și poate, pe 14 septembrie. Însuși premierul Ludovic Orban a reiterat acest fapt.

Ludovic Orban a subliniat că dreptul la educație este fundamental. El a explicat că scenariul folosit în fiecare localitate va fi stabilit de autoritățile locale în funcție de evaluarea situației epidemiologice.

Citește și:

Astăzi este ziua în care fiecare școală va afla cum va începe cursurile: fizic, online sau hibrid.

Direcția de Sănătate Publică va indica situația epidemiologică din fiecare localitate pe baza căreia va fi stabilit scenariul în care începe școala, potrivit Ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr 5487/1494/2020.

Scenariile sunt numerotate – 1,2,3 – și pe baza acestora elevii vor fi chemați la școală fie 100%, fie 50%, fie cursurile vor începe exclusiv online, în funcție de rata de infectare din localitate.

Citește și:

Luni, 7 septembrie, începe procedura stabilirii scenariilor în care vor debuta cursurile de pe 14 septembrie. Actul normativ citat prevede că Direcția de Sănătate Publică va trimite o informare inspectoratelor școlare și școlilor, prin care acestea sunt înștiințate care este rata de infectare din localiatatea lor, adică numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori.

Citește și:

“Până la data de 10 septembrie, în funcție de situația epidemiologică, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ propune inspectoratului școlar județean/al municipiului București aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, prevăzute în ghidul din anexa nr. 1.

Parteneri