Ziua Internațională a Bărbatului. Se sărbătorește în fiecare an pe 19 noiembrie

Ziua Internațională a Bărbatului. Se sărbătorește în fiecare an pe 19 noiembrie
Ziua Internațională a Bărbatului. Se sărbătorește în fiecare an pe 19 noiembrie

Ziua Internaţională a Bărbatului este un eveniment care se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 19 noiembrie, în zeci de ţări din întreaga lume.

Ziua Internaţională a Bărbatului a fost fondată în 1999 de către Dr. Jerome Teelucksingh, iar în prezent se sărbătoreşte în peste 60 de ţări din întreaga lume, susţinerea globală fiind vastă.

În 2009 au fost ratificate obiectivele de bază ale mişcării: să promoveze modele masculine pozitive, nu doar actori sau sportivi, dar şi bărbaţi obişnuiţi care duc o viaţă liniştită şi decentă.

Să promoveze contribuţia pozitivă a bărbaţilor în societate, familie, căsnicie, îngrijirea copilului şi mediul înconjurător.

Să se concentreze asupra sănătăţii şi bunăstării bărbaţilor să evidenţieze discriminarea asupra bărbaţilor, în ceea ce priveşte servicii sociale, atitudine socială şi lege.

Să îmbunătăţească relaţia dintre sexe şi să promoveze egalitatea între sexe, să creeze o lume mai bună şi mai sigură, în care oamenii se pot dezvolta la potenţialul lor maxim, se arată pe site-ul oficial al evenimentului.

Ziua internaţională a bărbaţilor precede Ziua universală a copiilor, celebrată la 20 noiembrie, formând astfel o perioadă de 48 de ore de sărbătoare pentru bărbaţi şi copii şi pentru relaţia specială pe care aceştia o împărtăşesc.

336 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox