joi, mai 26, 2022

Vasi Rădulescu, medic și scriitor, a transmis un mesaj astăzi, 7 Martie, zi care marchează Ziua Națională a Sănătății.

“Poate ar trebui să vă gândiți puțin la toți cei care și-au tocit coatele șase ani prin facultăți incredibil de grele, învățând zeci de mii de pagini din cărți care pentru unii sunt respingătoare numai prin coperte, neieșind zile la rând din casă pentru a trece anatomiile sau fiziologia, săptămâni la rând pentru a face grile cu nemiluita și a lua materii peste materii de mai multe ori pentru examenul de rezidențiat, apoi cu nopți nedormite în gărzi neplătite, când ți se spune că e un privilegiu să faci garda și nu ai timp să mergi la baie sau să mănânci ceva, când trebuie să te ocupi de toți pacienții, să faci consulturi, internări și externări pe bandă rulantă, când îți pui la bătaie sănătatea ta fizică și psihică pentru a salva viețile altora, abia descurcându-te cu banii câștigați.

Te-ar mai interesa: George Soros spune că civilizaţia „ar putea să NU ...

Când ieși din spital, te miri cum naiba de mai trăiești și anii trec, timpul zboară ca un fum, în urma ta poate rămân oameni care te înjură sau îți trimit gânduri pozitive, toate se duc într-un neant, tu continui, te autodepășești, te lupți într-un sistem corupt, într-o țară anapoda, stai într-o bulă de săpun și ai grijă ca nimeni să nu ți-o spargă, zilele curg, fiecare poveste cu bătălia ei într-un mediu care parcă e tot mai nepăsător cu cadrele medicale.


Ați avut, negreșit, experiențe cu spitalele și cu medicii

Nu puteți empatiza maxim cu viețile lor, e de înțeles, dar poate ar trebui să-i apreciați mai mult, să-i iubiți și să le arătați respectul vostru pentru minunile pe care le fac în fiecare zi.

Te-ar mai interesa: Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbu...

Nu în ultimul rând (a se citi în primul) ar trebui să țineți la propria sănătate, să nu picați în prostul cerc vicios al producerii de bani stând prin companii sau birouri până la epuizare; să faceți sport, să mâncați sănătos, să nu fiți influențați de sfaturi alimentare penibile care circulă peste tot, să vă vaccinați copiii, să apelați fără rușine și la psihiatru sau psihoterapeut că luptele cu depresia sunt oribile, să vă bucurați de viață, de prieteni, de familie, de clipa prezentă.

Te-ar mai interesa: Studiu: Testele genetice pot reduce riscul afecțiu...

Iar dacă ajungeți totuși la medic, cu orice problemă, considerați-l echivalent de înger păzitor”, a scris Vasi Rădulescu pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private