Sari la conținut

Zona 0 a tuturor plăcerilor feminine! Principalul punct EROGEN al femeilor, ”gara centrală a senzației erotice”

Cât de multe știi despre cea mai erogenă zonă feminină? Clitorisul, căci despre el este vorba, a fost de-a lungul istoriei, un subiect intens analizat, adesea greșit descris și interpretat.

Încă mai are multe mistere. Clitorisul este o zonă anatomică prezentă la toate mamiferele de sex feminin, dar chiar și la unele păsări sau reptile. Femela șarpe are două chiar!

Încă nu se știe exact dacă și ajung la orgasm prin intermediul acestui organ. La oameni, clitorisul este asociat cu plăcerea sexuală și încă se mai dezbate subiectul dacă mai are și un alt rol, în afara de această plăcere sexuală.

Deși prezent la toate femeile, clitorisul încă este un subiect tainic, despre care nu se vorbește mult, iar în unele manuale chiar au fost găsite greșeli majore în legătură cu clitorisul.

Ce trebuie să știm despre clitoris?

Denumirea vine din greaca veche, ”kleitoris”, care înseamnă deal mic, dar poate fi legat și de cuvântul ”kleis”, cheie.

Deși acest organ poate fi cheia care deblochează plăcerea sexuală feminină, nu este doar un „mic deal”, așa cum s-a crezut mult timp.

De fapt, micul deal (protejat de o mantie de piele, sau de „capota clitorisului”, care se găsește deasupra deschiderii uretrei) este doar vârful organului mult mai mare, care este clitorisul.

Vârful, numit glandul clitoridian, este partea cea mai vizibilă a acestui organ genital.

Clitorisul nu este chiar mic! Adică, acesta măsoară aproximativ 11 centimetri în stare „flască“ şi ceea ce vezi sau simţi tu şi are forma unei bobiţe mici de mazăre este doar glandul clitorisului. În interiorul canalului vaginal clitorisul se continuă cu o structură lungă între 7,5 cm şi 12,5 cm, în timp ce părticica de la suprafaţă reprezintă doar a 18-a parte din sistemul clitoridian.

Teoria a fost susținută inițial în urmă cu doar câțiva ani de cercetătorul Dr. Helen O’Connell.

Glandul este partea cea mai bogată în terminații nervoase libere, oferind astfel cea mai mare senzație de plăcere.

Datorită nivelului ridicat de sensibilitate, clitorisul este, de obicei, jucătorul principal atunci când vine vorba de orgasmul feminin.

Clitorisul are un singur rol: senzația erotică.

Cultura populară și materialul pornografic tind de multe ori să descrie orgasmul feminin ca fiind ceva obișnuit realizabil numai prin penetrare, dar știința spune cu totul altceva.

Majoritatea femeilor, au descoperit cercetatorii, vor atinge orgasmul doar prin stimulare clitoridiană. Sexologul și cercetătorul Emily Nagoski denumește organul genital feminin „Gara Centrală a senzației erotice” în cartea ei „Orgasm în stilul tău”.

De fapt, studii recente sugerează că femeile care se bucură de orgasmele vaginale, atât de greu de obținut, de fapt au parte de stimularea clitoridiană, care se poate realiza și în interior, așa că nu este sigur dacă există sau nu orgasmul pur realizat doar prin penetrare.

Este foarte bine de ştiut despre clitoris că se bucură de peste 8000 de terminaţii nervoase, de două ori mai multe decât câte sunt concentrate în penisul unui bărbat. Clitorisul e „creat“ pentru a susţine orgasme multiple. Spre deosebire de penis, care are nevoie de o pauză de relaxare, clitorisul nu se goleşte de sânge după ce ajungi la punctual culminant. Din contră, după doar câteva minute sau chiar secunde, corpul tău este fizic pregătit pentru a ajunge la marele orgasm iar şi iar…

Din păcate, femeile nu își cunosc corpul îndeajuns, iar sexologii le recomandă să încerce să se exploreze, pentru că doar cunoscându-se pe ele însele vor putea fi femei satisfăcute sexual. Mai mult, micul buton magic trebuie antrenat. Sexologii şi medicii susţin că este foarte sănătos pentru buna funcţionare sexuală a clitorisului să existe o circulaţie a sângelui intensă în acea zonă.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel