luni, septembrie 20, 2021

Vaginul femeii este o zonă destul de mică, dar care concentrează forță, dorință, esență și uneori…neplăceri. Sunt câteva lucruri legate de vaginul tău care trebuie lămurite.

El are un sistem miraculos

de autocurățare. Nu este nevoie să introduceți săpunuri, spray-uri sau alte lucruri care doar vor tulbura flora vaginală.

Înăuntru există bacterii bune și enzime și dacă vor fi deranjate de dușuri și săpun, vor răspunde cu infecții și iritații.

Vaginul are un miros specific, care este perfect normal și care diferă în funcție de ce mănânci, la ce perioadă a ciclului menstrual ești, de câtă apă bei.

Vaginul are nevoie să ”respire”, așa că folosiți lenjerie intimă de bumbac și nu abuzați de protej-slipuri. Încercați să dormiți fără lenjerie intimă și.. bucurați-vă de aer!

În perioada

fertilă, dacă observați un mucus mai consistent și vă doriți o sarcină, atunci este momentul!

Când experimentați diverse mâncărimi, ele nu sunt întotdeauna semnul unei infecții fungice, se pot datora pantalonilor prea strâmți, folosirii lamei de ras, a iritațiilor provocate de săpun sau detergentul folosit la spălat. Și desigur, infecții ca vaginita sau tricomoniază.

Iaurtul este ideal pentru infecțiile fungice, fiindcă ajută la refacerea bacteriilor bune.

Stați liniștite, în vagin nu se pierde nimic. Tampoanele sau prezervativele nu vor rătăci în vaginul dv.

Mare grijă la ce ajunge

înăuntru. Infecțiile fungice adoră zahărul. Frișca, mierea și sosul de ciocolată par jocuri distractive, dar vor rămâne în vaginul dv. și vă puteți alege cu o infecție.

Pentru uscăciunea vaginală, există soluții. Este bine să apelați la variantele cele mai naturale, uleiurile fiind cea mai la îndemână soluție.

Sexul menține zona vaginală sănătoasă. Activitatea sexuală determină un ritm al sângelui și altor fluide să circule corect prin organism.

Fiecare vulvă este diferită, unică. Există o gamă variată de forme și este firesc să fie așa.

Mitul că un copil vă strică vaginul atât

este. Un mit. Vaginul este singurul organ care se poate întinde mult și reveni la forma inițială.

E adevărat că îl puteți tonifia. Cu exerciții veți întări zona pelviană, circulația sângelui în acea zonă va fi intensificată și acest lucru vă va ajuta să vă bucurați de orgasme mult mai intense.

Îmbunătățiți controlul vezicii urinare prin exerciții Kegel, contracții musculare la nivelul vaginului ca atunci când încercați să vă rețineți senzația de urinare. Contractați 3 secunde, relaxați 3 secunde. Repetați de 10-15 ori.

Pe lângă toate aceste ponturi, examenul ginecologic este esențial,

o dată pe an, pentru a vă confirma că sunteți bine.

Ultimele stiri