De ce nu au bărbaţii chef de sex?

De ce nu au bărbaţii chef de sex?
De ce nu au bărbaţii chef de sex?

Deşi femeile au o altă părere despre bărbaţi, aceştia nu sunt mereu în formă pentru o partidă de sex. La fel ca în cazul femeilor, bărbaţii pot fi afectaţi de stres, plata facturilor, locul de muncă sau multe alte motive care le strică pur şi simplu cheful.

Lipsa poftei de sex şi problemele de menţinere a erecţiei sunt rezultatul unui nivel scăzut de testosteron.

Cercetătorii nu au descoperit în ce fel influenţează testosteronul libidoul, însă există o legătură directă între nivelul hormonului şi apetitul sexual. Este firesc ca apetitul sexual al bărbatului să scadă treptat, odată cu vârsta. Apogeul din punct de vedere sexual este în jurul vârstei de 20 de ani, dar variază de la bărbat la bărbat. Libidoul este afectat şi de perioadele de stres, lipsa de somn sau frecvenţa relaţiilor sexuale.

Din motivele enumerate mai sus este imposibil de definit care ar fi apetitul sexual firesc pentru un bărbat. În general, fiecare bărbat îşi dă seama atunci când se confruntă cu o lipsă de apetit sexual. Alteori, partenera poate fi cea care să manifeste nemulţumire de frecvenţa relaţiilor intime.

Cu toate astea, nivelul testosteronului nu poate influenţa singur libidoul, ci împreună cu alte afecţiuni. Lipsa poftei de sex sau problemele de erecţie pot fi cauzate de nivelul scăzut al testosteronului împreună cu:

  • Obezitatea
  • Sindromul metabolic
  • Disfuncţie endotelială
  • Diabet

Există tratamente cu testosteron care împunătăţesc funcţiile sexuale însă nu sunt cunoscute riscurile sau poate beneficiile pe termen lung ale acestor tipuri de tratamente. Cecetătorii au realizat o serie de studii dar rezultate exacte vor putea fi date publicităţii abia peste câţiva ani.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. neglijati cel mai important motiv: nevasta/ concubina care o doare capul si burta in fiecare zi. Normal ca nu mai ai chef de sex cu ea………..poate cu alta

  2. Chiar si la 16 ani? Am avut o viata sexuala plina , mi-am pierdut virginitatea la 15 ani si de atunci in fiecare saptamana minim de 3ori faceam dragoste cu prietena, acum vreo 3zile am avut probleme cu erectia, si cand am erectie cand o „bag” mi se culca la loc, si nu am pofta , din ce cauza? Trimiteti-mi email va rog

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *