
10 carbohidrati buni care nu te ingrasa

Carbohidrati pe care nu ii ocolesti. Carbohidratii sunt esentiali pentru sanatate si energie, insa trebuie sa te asiguri ca ii alegi pe cei buni. Acestia sunt carbohidratii care nu-ti vor sabota dieta!
Carbohidratii simpli, asa cum sunt cei din painea alba, sucuri, inghetata si dulciuri pot fi consumati cu moderatie. Insa cel mai bine este ca necesarul tau de carbohidrati sa fie acoperit de carbohidratii complecsi.
Te-ar mai interesa: Medic: suplimentul natural care ne ajută să combat...
Aceasta grupa de carbohidrati poate fi gasita in cerealele integrale, legumele si plantele cu un continut ridicat de amidon. Carbohidratii complecsi sunt formati de siruri lungi de molecule de zahar si sunt considerati benefici, pentru ca au nevoie de un timp mai indelungat pentru a fi digerati si nu provoaca cresteri rapide ale nivelului glicemiei.
Carbohidrati buni care nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta:
Meiul
Este excelent daca ai o sensibilitate la gluten sau suferi de boala celiaca. Aceasta planta cerealiera nu contine gluten si este o sursa bogata de magneziu, fosfor, potasiu si proteine.
Te-ar mai interesa: Premieră medicală mondială: Un pacient complet orb...
Are un continut foarte mare de proteine si fibre, dar si calciu si fosfati, ambele foarte importante in mentinerea sanatatii sistemului osos.
Ovazul
Este bogat in mangan, fier, folati, vitamina B si alti nutrienti importanti. S-a demonstrat ca daca este consumat in mod regulat, ovazul contribuie la reducerea colesterolului LDL.
Orzul
Este inlocuitorul perfect pentru orez si paste. 120 de grame de orz fiert contin 6 grame de fibre, esentiale pentru buna functionare a sistemului intestinal. Orzul este benefic si pentru sanatatea sistemului cardiovascular, contribuind la reducerea colesterolului.
Te-ar mai interesa: Semnele și simptomele timpurii a unui infarct. Sun...
Cartoful dulce
Desi este la fel de dulce ca si numele sau, zaharul continut de cartoful dulce este eliberat treptat in fluxul sanguin datorita continutului ridicat de fibre. Aceasta leguma este bogata in vitamina C, esentiala pentru sanatatea sistemului imunitar, si betacaroten, care contibuie la diminuarea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si anumitor tipuri de cancer.
Cititi continuarea pe andreearaicu.ro
Te-ar mai interesa: Vindecări miraculoase de boli grele făcute de Arse...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.