vineri, august 19, 2022

10 MITURI despre piele, desființate de un dermatolog român. Așadar, mare atenție la felul în care vă îngrijiți tenul.

Săpunul antibacterian nu este întotdeauna cel mai bun, șervețelele umede nu sunt o alegere bună atunci când vrem să ne demachiem, iar produsele scumpe nu sunt cele mai bune. Aceste sunt doar câteva dinte miturile pe care dermatologul Olga Simionescu le-a explicat pe o rețea socială.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

”1. Aportul de apă (ingestie) pentru pielea uscată este întotdeauna esențial. Nu neapărat. Doar dacă pielea (anterior normală) este deshidratată. Pielea uscată din dermatita atopică sau cea a vârstnicilor nu se rezolvă doar cu aport de apă, necesită emoliere locală.

2. Săpunul antibacterian este cel mai bun. Fals. Usucă mult și interacționează cu milioanele de microbi care se găsesc normal pe suprafața tegumentului (microbiomul cutanat).

3. Produsele pentru ten sensibil nu conțin iritante. Depinde de ten. Unele conțin. De obicei nu conțin principalii iritanți.

4. Produsele antirid se folosesc numai după 40 de ani. Nu. Sunt necesare și produse de prevenție antirid, la tineri, mai cu seamă la cei cu tegument deschis la culoare.

Te-ar mai interesa: Revoltător! O mamă și copilul său a fi fost înjura...

5. Crema de zi fi folosită și noaptea. Greșit. Cea de noapte este mai grasă, are alt conținut și nu prezintă factor de protecție UVB (SPF).


Șervețelele umede conțin o mulțime de chimice și potențial iritante

6. Șervețelele umede sunt cea mai bună formulă de demachiere. Greșit. Conțin o mulțime de chimice și potențial iritante. Le recomand de rezervă, când nu avem posibilitatea unei demachieri corecte.

7. Evitarea soarelui vindecă melasma (petele) feței. Nu vindecă, doar e obligatorie ca să nu se repigmenteze. Vindecarea se face cu agenți depigmentanți și cu laser.

Te-ar mai interesa: Un spital privat de boli cardiovsculare oferă cons...

8. A fost o noapte lungă, mă pot culca machiată. De evitat maxim. Amestecul make-up și microbi în pori, plus transpirație = pericol

9. Scrub-ul facial și tonicul sunt absolut necesare și frecvente. Fals. O data pe săptămâna scrub și tonic din când în când e ok. Tonicul poate conține și alcool.

10. Produsele cele mai scumpe sunt cele mai bune. Nu întotdeauna. Se găsesc și produse ieftine, foarte bune. Depinde de tipul de ten și de produs și de vârstă”.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru creier. Lipsa ei duce la...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private