Sari la conținut

10 semne care dezvăluie că nu ai suficientă grijă de tine și sfaturi pentru o stare de bine

tristete
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum depasesti starile de tristete

Semne că nu ai suficientă grijă de tine. A avea grijă de tine este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea și fericirea ta. Iar acest lucru nu se referă doar la ceea ce ține de fizic. Este vorba și de partea mentală.

A avea grijă de tine nu înseamnă că ești egoist. Potrivit yourtango.com, nu ar trebui să te simți vinovat pentru asta. Pentru c, într-adevăr, nu poți avea grijă de altcineva decât dacă ai avut grijă de tine. Se întâmplă tot timpul. Te vei epuiza atunci când nu ai grijă de tine.

De ce atât de mulți dintre voi vă puneți pe ultimul loc pe listă pentru a fi îngrijiți? Este o mentalitate veche? Nu există niciun motiv bun să te pui pe ultimul loc.

Ameteli, depresie
Sursa foto: arhiva Doctorul zilei

Semne care dezvăluie că nu ai suficientă grijă de tine

Iată 10 semne că nu ai grijă de corpul și de mintea ta:

1. Te simți ușor frustrat în relațiile tale: Te trezești să te enervezi sau să te repezi de ceilalți fără niciun motiv. Ești chiar surprins de cât de iritabil ai devenit și îți faci griji că oamenii greșiți iau lovitura.

2. Ești mai obosit decât plin de energie pe tot parcursul zilei: Te trezești epuizat până la prânz.

3. Îți faci mereu griji, ești mereu furios și te agiți ușor: Te simți strâns sau sub presiune din toate unghiurile.

4. Prietenii tăi și cei dragi se îndepărtează de tine: Nu ți-ai văzut prietenii de săptămâni și familia ta nu îți va întoarce apelurile.

5. Nu te simți creativ și îți lipsește inspirația: Nu mai vrei să încerci lucruri noi.

6. Nu-ți place să faci lucrurile pe care le făceai înainte: Totul te plictisește și tot ce faci este să mănânci și să dormi.

7. Îți abandonezi dorințele și visele: În schimb, îl pui pe primul loc pe partener și pe toțți ceilalți din jur.

oboseala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

8. Nu ești capabil să înțelegi modul în care comportamentul tău te afectează pe tine și pe ceilalți: Oamenilor le este frică să vorbească cu tine din cauza cât de mult rănești.

9. Acțiunile tale nu se potrivesc cu dorințele și visele tale: Nu-ți mai pasă de obiectivele și ambițiile tale.

10. Te bazezi pe cofeină, analgezice sau vin pentru a te ajuta să treci peste zi.

Dacă aceste 10 lucruri îți sună cunoscut, atunci este timpul să îți reîncarci bateriile. Corpul tău este ca o mașină, are nevoie de combustibil pentru a rula. Când o mașină rămâne fără combustibil, se va opri și tu la fel.

Cu cât te tratezi mai bine cu tine, cu atât te vei simți mai bine. Acest lucru va ajuta atunci când lucrurile sunt dificile. De asemenea, ajută la atitudinea ta.

Sfaturi pentru o stare de bine

Iată 5 moduri de a te simți mai bine:

1. Vorbește cu familia și prietenii: Te ajută să vorbești cu ceilalți atunci când te simți dezamăgit sau copleșit. Dacă ești pregătit, întâlnește-te cu un psiholog, care te poate ajuta să îți clarifici cum te simți și ce să faci în continuare.

2. Ia o mică vacanță: Acest lucru te va ajuta să vă simțiți calm. De asemenea, îți va satisface nevoia de aventură. În aceste zile nu trebuie să cheltui mulți bani. Cu puțină cercetare, vei găsi evadarea perfectă. Oprețte telefonul, dacă este posibil.

3. Fă curățenie și reconstruiește: Dezordinea nu este bună pentru minte. De asemenea, nu este bine pentru oamenii din jurul tău. Când renunți la vechi, faci loc noului. Poate că este timpul să renunți la unele relații toxice sau oameni din viața ta. De asemenea, poți renunța la amintirile proaste și la modelele de gânduri negative pe care le ai. Înconjoară-te de lucruri și oameni pe care îi iubești.

4. Socializează și conectează-te cu cei din jur: Accesează evenimente noi. Spune „da” unei invitații, când în mod normal ai spune „nu”. Este important să încerci lucruri noi. Dacă nu ai mai auzit de familia sau prietenii tăi de ceva vreme. Ia inițiativa și invită-i undeva, la o cină sau la un concert.

5. Fii sincer cu tine însuți: A cui e vina că nu ai grijă de tine? Unul dintre lucrurile frumoase despre a fi o ființă umană este capacitatea noastră de a schimba cursul atunci când ne dorim. Dacă nu te simți împlinit, acesta este o modalitate excelentă de a începe să trăiești viața pe care ti-ai dorit-o mereu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel