Sari la conținut

11 alimente care nu expiră niciodată

Termenul de ”expirare” este extrem de derutant. Unele alimente au înscrisă data producerii, altele termenul de valabilitate sau data expirării.

Unii consumatori sunt derutați de aceste date, care sunt recomandarea producătorului legate de calitatea produsului, nu de siguranța acestuia.

Unele din aceste alimente nu se strică niciodată. Chiar dacă au o dată înscrisă pe ele, nu expiră niciodată, potrivit huffingtonpost.com.

Dacă te-ai săturat să arunci mâncare bună, află ce alimente nu se strică niciodată. Sunt 11 și le poți păstra pentru totdeauna. Până le mănânci.

Mierea

Nu se strică niciodată. E posibil să își schimbe culoarea sau să se cristalizeze, dar oricând va fi bună de mâncat. Dacă nu vă place cristalizată, plasați borcanul în apă călduță, iar cristalele se vor dizolva.

Orezul. Chiar dacă va prinde o culoare maronie, va fi mereu bun. Asta e valabil pentru orezul alb, sălbatic sau basmati. Cel brun nu are același noroc. Conținutul uleios mai ridicat îl face să râncezească. E bine să fie păstrat vidat, pentru a ține gândăceii la distanță.

Oțetul alb. Rămâne mereu proaspăt. Luați cu încredere, să aveți în casă, mai ales că e bun și la salate, marinade și chiar la curățenie.

Extractul autentic de vanilie. Fiind făcut din alcool, va fi mereu proaspăt și aromat. Nu e valabil și pentru esența contrafăcută.

Sarea. Orice tip de sare va rămâne perfectă pentru consum, timp nelimitat.

Amidonul de porumb. Păstrat în loc întunecat și răcoros, nu expiră niciodată.

Zahărul. Se poate întări, pietrifica, dar nu expiră. Aveți grijă doar să îl țineți în loc uscat și fără insecte.

Alcoolul pur. Nu vă grăbiți să terminați sticla cu rom, alcoolul nu expiră. Poate fi transmis din generație în generație.

Boabele de fasole uscată. Nu expiră. Vor fi mai greu de fiert, dar oricând perfecte pentru consum.

Cafeaua solubilă. Dacă va fi ținută la loc răcoros, nu va expira, indiferent că e sigilată sau nu.

Siropul de arțar. Ca și cafeaua, îl țineți la rece și va dura o viață. E bine să aveți mereu o rezervă în frigider, dacă vi se face brusc poftă de clătite.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel