marți, august 3, 2021

Durerile de cap, mirosul gurii sau negii sunt probleme de care poți scăpa cu ajutorul unor remedii naturale pe care ți le poți prepara acasă.

1. Remediu: vodca

Pentru: mirosul picioarelor

Conţinutul

ridicat de alcool din componenţa vodcii poate omorî bacteriile din cauza cărora miros picioarele. Vodca mai are şi efectul de a usca rapid, lucru care ajută la eliminarea umezelii picioarelor mirositoare. Pentru tratament, se înmoaie pur şi simplu o cârpă în puţină vodcă şi se şterg picioarele.

2. Remediu: Un creion

Pentru: Dureri de cap
Când sunteţi stresaţi sau nervoşi, vă strângeţi inconştient maxilarul şi dinţii. Acest lucru tensionează muşchii ce leagă falca de tâmplă şi vă puteţi alege cu dureri de cap. Soluţia? „Puneţi un creion între dinţi, dar nu-l strângeţi!”, spune

Fred Sheftell, directorul medical al New England Center for Headache din Stamford. Astfel vă veţi relaxa automat mandibula, iar durerea de cap va fi calmată.

3. Remediu: Iaurt

Pentru: Respirație urât mirositoare

Mai multe studii au arătat că bacteriile din iaurt ajută la scăderea nivelului de bacterii care provoacă respirația urât mirositoare.

4. Remediu: Ulei esențial de lămâie

Pentru: herpes

Uleiul esenţial de lămâie este un bun tratament pentru vindecarea herpesului. Aplicaţi dimineaţa şi seara o mică compresă, lăsaţi uleiul să intre în piele şi veţi vedea că herpesul va

dispărea rapid.

5. Remediu: Lemnul-dulce

Pentru: Bătături
„Lemnul-dulce conţine substanţe asemănătoare cu estrogenul. Acestea înmoaie şi netezesc pielea din zona în care epiderma s-a îngroşat sau au apărut bătături”, spune Georgianna Donadio, medic, directorul National Institute of Whole Health. Preparaţi o pastă din câteva bucăţele de lemn-dulce tăiate fin, pe care le amestecaţi cu o jumătate de linguriţă cu vaselină cosmetică. Masaţi în fiecare seară bătăturile sau pielea îngroşată cu acest preparat, până când se înmoaie şi pot fi îndepărtate!

6. Remediu: Uleiul de măsline

Pentru:

Eczeme
Scapă de eczeme aplicând ulei de măsline direct pe zona iritată. Acest ulei conține antioxidanți ce reduc inflamațiile asociate cu apariția eczemelor, de aceea el este baza pentru multe creme hidratante. Folosit de unul singur, este mai benefic, deoarece îi lipsesc iritanții chimici din produsele preparate industrial. Aplică uleiul pe pielea afectată și înfășoară apoi, peste noapte, cu o folie de plastic.

7. Remediu: Zahăr

Pentru: Sughiț

O lingură de zahăr poate opri sughițul în doar câteva minute, potrivit doctorului Andre Dubois.

8. Remediu: Măslinele

Pentru:

Răul de mișcare

Răul de mișcare determină hipersalivație, iar această salivă în exces este unul dintre factorii care îți provoacă greața. Taninurile din măsline îți usucă gura și te ajută să nu-ți mai fie rău. Înghite câteva măsline la primele semne de greață.
9. Remediu: Mere

Pentru: Albirea dinților
Fructele și legumele crocante acționează asemenea unor periuțe de dinți atunci când le mesteci. Ele au o acțiune naturală de curățare a petelor de pe smalțul dentar. În special, merele conțin acid malic, ce dizolvă petele.

10. Remediu: Bicarbonat de sodium

Pentru:  infecțiile urinare
La primul simptom de infecție urinară, bea o soluție compusă dintr-un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu și 200 ml apă. Bicarbonatul are efect de alcalinizare a vezicii urinare, fapt care reduce abilitatea de multiplicare a bacteriilor.

11. Remediu: Cuisoare

Pentru: Tăieturi
Aplică pe rană pudră de cuișoare pentru a evita infectarea. Cuișoarele sunt bogate în eugenol, un compus chimic care este atât antiseptic, cât și analgezic.

12. Remediu: Bandă adezivă

Pentru: Negi
Acoperirea negilor cu bandă adezivă îi elimină mai eficient decât procedeul de criogenare, potrivit unui studiu publicat in Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine. În acest studiu, banda adezivă a eliminat 85% dintre negi, în doar 2 luni de zile, comparativ cu cei 60% distruși prin înghețare.

Curăță zona, apoi taie o bucată de bandă adeziva la o dimensiune ușor mai mare ca negul. Aplică banda pe neg și lipește-o cât mai bine. La 3 zile, îndepărtează banda și curăță pielea moartă cu o piatră ponce sau o pilă. Repetă până când negul dispare.

Ultimele stiri

Parteneri