Sari la conținut

111.600 doze de vaccin Moderna sosesc vineri în țară. „Eficacitatea vaccinului este de 93% după 4-6 luni, de la a doua doză”

111.600 doze de vaccin Moderna sosesc vineri în țară. „Eficacitatea vaccinului este stabilită la 93% după 4-6 luni, de la a doua doză”.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), o tranșă de 111.600 doze de vaccin Moderna va sosi vineri, 6 august, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

111.600 doze de vaccin Moderna sosesc vineri în țară

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

„Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, se arată în comunicatul CNCAV.

Citeste si:

Până în prezent, din cele 1.816.800 de doze Moderna recepționate de România,  728.277 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Potrivit Reuters, compania Moderna a anunţat joi că vaccinul său este eficient în proporţie de 93%, după 4-6 luni de la a doua doză, aproape la fel ca eficacitatea de 94% ce a reieşit după primele teste clinice cu acest produs.

Rezultatele sunt comparabile cu datele publicate de rivalii Pfizer şi BioNTech săptămâna trecută, care au sugerat că eficacitatea vaccinului lor pierde cam 6% la fiecare două luni şi a fost de 84% la şase luni după a doua doză. Atât vaccinul Moderna, cât şi cel Pfizer / BioNTech folosesc tehnologia mRNA.

„Suntem foarte bucuroşi că eficacitatea vaccinului nostru Covid-19 este stabilă la 93% după 4-6 luni. Această durată solidă aduce beneficii sutelor de milioane de oameni care au primit până acum vaccinurile Moderna”, a declarat Stephane Bancel, directorul executiv al companiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.