Sari la conținut

Patriarhul Daniel, mesaj de ultimă oră: „Îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate”

Patriarhul Daniel, mesaj de ultimă oră: „Îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate”.

Joi, 14 octombrie, Patriarhul României a transmis un mesaj prin care îndeamnă la „înmulțirea rugăciunii” în această perioadă a pandemiei. Viața și sănătatea sunt „daruri primite de la Dumnezeu” și trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, transmite Preafericirea Sa.

Patriarhul Daniel, mesaj de ultimă oră: „Îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate”

Îndemnul Patriarhului Daniel pentru credincioși este acela de respectare a măsurilor de protecție sanitară și de ascultare a medicilor.

„În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei care sufocă secțiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor.

Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm”, se arată în comunicatul basilica.ro

1727 de pacienți sunt internați la ATI

În această perioadă, România înregistrează o creștere foarte mare a numărului de infectări. Astăzi autoritățile au confirmat că încă nu se intră pe o fază de scădere a numărului de cazuri noi în județele din România.

Până astăzi, 14 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.414.647 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.937 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.210.494 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 330 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Între timp, presiunea pe spitale este infernală. În total, 1727 de pacienți sunt internați la ATI. Este cel mai mare număr de la începutul pandemiei. În intervalul menționat, 304 de pacienți au pierdut lupta cu virusul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel