Sari la conținut

12 uleiuri esențiale din Biblie. Efecte benefice pentru trup, minte și suflet

12 uleiuri esențiale din Biblie. Efecte benefice pentru trup, minte și suflet

Uleiurile esențiale au făcut parte integrantă din viața de zi cu zi a oamenilor de mii de ani. Cel puțin 33 de uleiuri esențiale specifice și plante care produc uleiuri aromatice sunt menționate în Biblie. Cuvântul „tămâie” este menționat de 68 de ori în Scriptură. Psalmul 45: 7-8, Proverbele 27: 9, Isaia 61: 3 și Evrei 1: 9 toate se referă la uleiuri într-un fel. Ele sunt numite „uleiul bucuriei” și „uleiul fericirii” și vorbesc despre modul în care uleiurile „Bucură inima”.

Uleiurile esențiale sunt denumite în Biblie și parfumuri, mirosuri, unguente, arome, parfumuri și arome dulci. Conform draxe.com, în total, există peste 600 de referințe la uleiuri esențiale și/sau plante aromatice care au fost extrase în Biblie.

12 uleiuri esențiale din Biblie

Iată 12 dintre cele mai venerate uleiuri ale Bibliei și utilizările lor istorice …

Tămâia

Tămâia este regele uleiurilor. A fost folosit ca o componentă principală a tămâiei sfinte, un medicament și o monedă. Și, desigur, a fost un dar de la Cei trei magi către pruncul Iisus. De fapt, la momentul nașterii lui Isus, atât tămâia, cât și smirna ar fi putut fi mai valoroase decât greutatea lor în al treilea dar, aurul.

Mirul

Este citat în Biblie de 156 de ori. Folosirea uleiului de smirnă în Biblie a inclus utilizarea ca unguent, tămâie, ingredient de îmbălsămare și ca tratament de înfrumusețare a pielii de către Regina Esther în Estera 2:12. De departe, cea mai obișnuită utilizare a smirnei în Biblie este ca parte a uleiului de ungere sfântă.

Scorțișoara

La fel ca smirna, uleiul de scorțișoară era un ingredient principal în uleiul de ungere sfântă și folosit pentru a curăța aerul, a ucide mucegaiul și a acționa ca un medicament natural. În Pildele lui Solomon 7:17, Solomon folosește acest ulei aromatic în dormitor și ca parfum natural sau colonie.

Lemnul de cedru

Regele Solomon a folosit lemnul de cedru la construirea templului lui Dumnezeu. Iisus a fost răstignit pe o cruce din lemn de cedru sau chiparos. S-a crezut că aduce înțelepciune, a fost folosit ca ritual de curățare și a servit ca medicament în tratarea afecțiunilor pielii și a leprei.

Uleiuri Esentiale Biblice - Ce spune Biblia despre uleiurile esentiale?

Spikenard

În vremurile biblice, „nardul” nu era doar un parfum foarte scump, ci și un unguent prețios care era folosit ca medicament. Interesant este că „spikenard” folosit în Biblie poate fi de fapt uleiul de lavandă. În Ioan 12: 3, Biblia povestește modul în care uleiul de spikenard a fost folosită pentru a-l unge pe Isus cu câteva zile înainte de moartea și învierea Sa.

Hisop

În Vechiul Testament, Dumnezeu a poruncit poporului Său să folosească hisopul în curățirea ceremonială a oamenilor și a caselor. Hisopul apare la răstignirea lui Iisus, când soldații romani i-au oferit lui Isus o băutură de oțet de vin pe un burete la capătul unei tulpini de hisop.

Cassia (Scorțișoară chineză)

O plantă foarte asemănătoare cu scorțișoara, uleiul de cassia este al patrulea ingredient enumerat în uleiul sfânt de ungere detaliat în Exodul 30:24. Poate că a fost scos din Egipt când israeliții au fugit de Faraon și a fost folosit în mod obișnuit cu smirnă și aloe pentru a parfuma hainele.

Lemnul de santal (Aloe)

În Scriptură, lemnul de santal este denumit „aloe” și este numit unul dintre uleiurile de bucurie și bucurie, împreună cu tămâie, smirnă și lemn de cedru. Nicodim și Iosif din Arimateea au adus lemn de santal (aloe) și smirnă pentru a-l îngropa pe Iisus. Pe piața de astăzi, cantitatea de uleiuri folosite ar fi fost în valoare de aproximativ 200.000 de dolari.

Chiparos

Chiparosul este sărbătorit în Scriptură ca un simbol al puterii, siguranței și prosperității. Biblia menționează chiparosul ca pe lemnul ales pentru construcție, comerț și chiar armament. În Geneza 6:14, Dumnezeu i-a poruncit lui Noe „să-ți construiești o arcă din lemn de gofer”, care în engleza modernă este de fapt „chiparos”.

Galbanum

Galbanum este un ingredient principal al tămâiei sfinte folosite în inima templului în Exodul 30:34. Interesant este faptul că, deși galbanum în sine are un miros oarecum urât, atunci când este ars cu alte uleiuri cu miros dulce în tămâie sfântă, are cel mai frumos parfum și s-a crezut că echilibrează emoțiile.

Cistus (Trandafirul lui Sharon)

Menționat în Cântarea lui Solomon, cistus (trandafirul lui Sharon) nu este într-adevăr un „trandafir”, ci în schimb similar cu hibiscusul sau laleaua (care este, de asemenea, o sursă de șofran). Unii expozanți ai Bibliei văd trandafirul lui Sharon ca Hristos și crinul ca biserica, mireasa Sa.

Calamus (Obligeană)

Cunoscut și sub denumirea de „trestie dulce”, calamusul este o plantă veche, care este probabil ceea ce știm acum ca citronă. În vremurile biblice, calamusul era folosit în parfumuri, tămâie și ca ingredient în uleiul special de ungere folosită de preoți în templu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.