vineri, mai 29, 2020

Medicii pneumologi și specialiștii în chirurgie plastică și reparatorie spun că în cazul răniților de la Colectiv răul abia acum vine. 13 oameni au murit subit în doar 48 de ore, dar, din păcate, lista s-ar putea lungi zilele următoare.

Moartea atâtor oameni în doar două zile este un fapt greu de „înghițit”, în condițiile în care, teoretic, acești tineri rezistaseră o săptămână la granița dintre viață și moarte. Ce-i drept, în stare critică, intubați și în comă indusă.

Citește și:

Familiile și prietenii lor sperau, totuși, la o minune. Dar n-a fost să fie. Și partea proastă e că bilanțul cumplit al tragediei din Colectiv nu va rămâne la 45 de morți, câți erau la închiderea ediției. „Având în vedere particularitățile producerii accidentului și severitatea evoluției cazurilor este așteptat un număr important de decese”, anunța, sâmbătă, Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică și reparatorie de la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Și, din păcate, a avut dreptate.

Citește și:

Le-au cedat plămânii

13 oameni au murit, unul după altul, fără ca medicii să mai poată face ceva. „Leau cedat plămânii. Așa cum am mai spus, acum este perioada complicațiilor majore respiratorii. Din nefericire, este exact cum o găsim în literatura de specialitate. Potrivit acesteia, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30% şi 80%, adică cel puțin 3 și maxim 8 din 10 pacienți arși, care sunt în stare critică, decedează după acest interval. Acum este riscul vital, din cauza complicațiilor majore pe care le fac. Oriunde pe această planetă evoluţia ar fi aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult”, a precizat, în nenumărate rânduri, Ioan Lascăr. Iar în spitalele din România mai sunt încă aproape 90 de răniți, din care în jur de 25 în stare gravă sau critică.

Citește și:

Citiți mai mult pe evz.ro. 

Parteneri