Sari la conținut

1,7 de miliarde de euro pentru SPITALE moderne. Ministrul sănătății a făcut anunțul

1,7 de miliarde de euro pentru SPITALE moderne.La nivel nașional, 27 de unităţi medicale  au fost selectate pentru finanțare prin PNNR.

Proiectul totalizează 1,7 de miliarde de euro, iar valoarea fiecărui proiect în parte trebuia să se menţină sub 200 de milioane de euro, finanțarea urmând să fie asigurată în procent de 95% din PNRR.

Ministerul Sănătăţii a finalizat evaluarea proiectelor înscrise pentru a obţine finanţare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în cadrul componentei infrastructură spitalicească nouă, inclusiv echipamente şi aparatură medicală.

Cele mai bune punctaje cu încadrearea în acest plafon le-au obţinut Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transpalant din Târgu Mureş, care şi-a propus construirea unui centru chirugical, proiectul de construire a unor secţii la Spitalul nr. 2 din Vaslui şi cel de extindere a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, a precizat ministrul sănătăţii, anunță RRA.

Alexandru Rafila a menţionat că s-a dorit simplificarea birocraţiei şi o procedură transparentă, care să asigure cât mai rapid finanţarea obiectivelor de pe listă.

1,7 de miliarde de euro pentru SPITALE moderne. Ministrul sănătății a făcut anunțul

„În momentul de faţă, ea se regăseşte, alături de proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea acestor investiţii, în transparenţă decizională, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, timp de două săptămâni, după care Guvernul României va aproba această listă”, anunță Alexandru Rafila.

Ministrul mai spune că „semnarea contractelor de finanţare va urma imediat sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie 2023, pentru că angajamentul României referitor la proiectul de investiţii precizează sfârşitul lunii iunie a anului 2026 pentru finalizarea proiectelor care înseamnă proiectare şi construcţie efectivă şi dotare a acestor unităţi spitaliceşti”.

Printre cele 27 de unități medicale se numără și noile secții de oncologie și neurologie ale Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

Politicianul Dan Motreanu a scris pe un cont de socializare că „realizarea acestor noi secții este prima etapă a construcției unui spital județean de urgență nou.

Consiliul Județean a depus toate eforturile pentru pregătirea documentației necesare. De asemenea, Consiliul Județean Giurgiu și Primăria Giurgiu au luat măsurile necesare pentru asigurarea terenului pentru construirea complexului de sănătate”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel