miercuri, februarie 8, 2023

17 decembrie, zi de mare sărbătoare. Ce sfânt important sărbătoresc creștinii ortodocși mâine. Despre acest sfânt se spune că este ocrotitorul emigranților.

 

Sfântul Daniel face parte din cei patru mari prooroci ai Vechiului Testament, alături de Proorocul Isaia, Ieremia și Iezechiel și este sărbătorit în fiecare an în data de 17 decembrie.

În limba evreiască, Daniel înseamnă “Dumnezeu este judecătorul meu“. Sfântul Daniel este pomenit pe 17 decembrie, la un loc cu cei trei tineri sfinți, Anania, Azaria și Misail. Cu ajutorul lor, a arătat pe Dumnezeu iudelor, ca singurul Dumnezeu adevărat, făcător de minuni.

Te-ar mai interesa: Băutura care ajută la reducerea riscului de forma...

Sfântul Daniel s-a născut și a trăit cu 460 de ani înainte de Hristos. Când Ierusalimul a fost cucerit de împăratul Nabucodonosor, Daniel și tinerii Anania, Azaria si Misail au fost luați robi.

Pentru că nu s-au închinat unei statui a împăratului, cei trei tineri au fost aruncați într-un cuptor încins. Datorită credinței lor, Dumnezeu va preface focul în rouă.

Daniel nu a fost aruncat în foc pentru că el primise numele Baltazar de la Asfanez, conducătorul eunucilor de la palatul lui Nabucodonosor, iar la babilonieni numele acesta era de o mare cinste, asociat cu nume de Dumnezeu.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ce înseamnă un gram de sare și cum ...

A fost aruncat în groapa cu lei

Sfântul Daniel a refuzat să se închine idolilor și a fost aruncat într-o groapă cu lei, de unde a ieșit nevătămat. Datorită acestei minuni, împăratul Darie a scris la toate popoarele:

„Pacea voastră să se înmulțească. De mine s-a dat această poruncă în tot pământul împărăției mele, ca fiecare să se cutremure și să se teamă de Dumnezeul lui Daniil, pentru că Acela este Dumnezeul cel viu,

Te-ar mai interesa: Semne de avertizare precoce ale cancerului: 5 simp...

Care este în veci și împărăția Lui nu se va strica și stăpânirea Lui îndelung stăpânește, sprijinește si izbăvește. Apoi face semne și minuni in cer si pe pământ, căci a izbăvit pe Daniel din gurile leilor”.

Când împăratul Cirus le-a permis evreilor să se întoarcă în țara lor de origine, Daniel a rămas cu persoanele care nu s-au mai întors. Astfel, Daniel devine ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși in exil.

Te-ar mai interesa: O legendă a muzicii populare considerată „Tezaur u...

Daniel și cei trei tineri au murit în vremea împăratului Atic, notează creștinortodox.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private