sâmbătă, mai 28, 2022

17 ianuarie, Sfântul Antonie cel Mare, „părintele monahilor”, cel care ne vindecă si ne protejează. Cea mai puternică rugăciune.

Pe 17 ianuarie, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Antonie cel Mare, cel considerat „părintele monahilor” pentru că, împreună cu Sfântul Pahomie cel Mare, „este socotit a fi întemeietorul vieții monahale si este, probabil, cel mai reprezentativ ascet pentru duhul vieții călugărești”.

Te-ar mai interesa: Primarul Capitalei, „proiect minune” realizat după...

Sfântul Antonie cel Mare, „părintele monahilor”, cel care ne vindecă si ne protejează

Sărbătoarea Cuviosului Antonie cel Mare, făcător de minuni și vindecător de boli, se ține pentru protejarea împotriva duhurilor rele, farmecelor, bolilor, loviturilor si arsurilor.

Sfântul Antonie cel Mare a trăit în secolul al III- lea, în satul Coma din Egiptul de Mijloc. Acesta provenea dintr-o familie de ţărani înstăriţi şi credincioşi, învățând să-L iubeascã pe Dumnezeu de la părinții și bunicii lui.

Sfântul Antonie cel Mare a trăit pe vremea cunoscuților împãrati Maximian și Diocletian. Acesta a ales sã se retragă în pustietate pentru a se putea ruga în liniște, făcându-le pildã tuturor celor care au urmat dupã el. Antonie cel Mare este socotit ca fiind întemeietorul vieţii călugăreşti.

Te-ar mai interesa: Mit dezmințit: suplimentele de vitamina D nu previ...

Cea mai puternică rugăciune

Conform unei legende, credința nestrămutată a Sfântului l-a determinat chiar și pe diavol să renunțe la a mai încerca să-l atragă în mrejele sale. Harul de a face minuni i s-a datorat în întregime smereniei sale.

Rugăciunile înălțate către Sfântul Antonie cel Mare timp de 9 săptămâni ajută la împlinirea celor mai mari dorințe. Sfântul dă ajutor grabnic celor care au probleme de sănătate grave, celor cărora li s-au făcut farmece sau au fost blestemați, celor care nu-și găsesc liniștea sufletească și celor care nu reușesc să-și întemeieze o familie.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

„Sfinte Părinte Antonie, cel ce te-ai învrednicit să fii vas ales al Mântuitorului Hristos prin credinţă şi prin viaţa ta curată, du rugăciunile noastre către Dumnezeu şi roagă-L pentru sănătatea, pentru mântuirea, pentru ajutorul şi pentru iertarea păcatelor tuturor celor ce aleargă la ajutorul tău cel sfânt.

Cel ce ai fost pe pământ şi durerile noastre le ştii şi păcatele noastre le cunoşti, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta şi nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slavă şi mila lui Dumnezeu, pe care tu L-ai mărturisit şi spre Care se îndreaptă rugăciunea ce ți-o aducem cu atâta nădejde.

Te-ar mai interesa: Vor fi amendați românii care nu-și fac analize în ...

Slăvite făcător de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, alesul vas al Mântuitorului Hristos, vino cu obişnuita ta îndurare în ajutorul nostru, prin rugăciunile tale, către Dumnezeu, ca să fim mângâiaţi în nevoi, ca să fim sprijiniţi în necazuri, ca să fim apăraţi de primejdii, de ispite, de pofte netrebnice şi de păcate.

Ocroteşte-ne pe noi şi familiile noastre şi ne păzeşte paşii vieţii pe cărările mântuirii.

Te-ar mai interesa: Nu consuma aceste alimente dacă suferi de reflux g...

Bunule Părinte Antonie, cel ce ai făcut din puştiul Egiptului loc de preaslăvire al Marelui Dumnezeu şi al Mântuitorului Hristos, fă şi din puştiul sufletuilui nostru, ars de necredinţa şi ros de patimi, loc plăcut ţie, în care să se sălăşluiască virtutea şi să răsară crinul bine mirositor al faptelor creştine, prin tine să se maresca numele cel sfânt al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private