marți, iunie 28, 2022

19 mai- Ziua Internațională a medicilor de familie. Ministerul Sănătății, mesaj special.

În ziua de 19 mai a fiecărui an este sărbătorită Ziua Internațională a medicilor de familie, iar în 2022 este celebrată pentru a 12-a oară. Ziua a fost declarată prima dată în 2010 și a devenit o zi importantă, menită să sublinieze rolul și contribuția medicilor de familie și a echipelor de îngrijire primară în sistemele de sănătate din toată lumea.

Te-ar mai interesa: Atenție! Telefoanele mobile, mai periculoase decât...

Ziua medicilor de familie a fost declarată zi mondială de către WONCA (organizația mondială reprezentativă pentru medicii de familie și medicii generaliști) si a devenit o zi emblematică pentru a evidenția rolul și contribuția medicilor de familie în sistemele de îngrijire a sănătații din întreaga lume, potrivit Societății Naționale de Medicina Familiei.

Această zi reprezintă o oportunitate perfectă de a recunoaște rolul central al medicilor de familie în acordarea serviciilor medicale și de îngrijire pentru toți pacienții lor.

19 Mai- Ziua Internațională a Medicului de Familie – MDBBA – ASOCIAȚIA DE BIOSIGURANȚĂ ȘI BIOSECURITATE DIN REPUBLICA MOLDOVA

19 mai- Ziua Internațională a medicilor de familie. Ministerul Sănătății, mesaj special

Tema din 2022 a Zilei mondiale a medicilor de familie este „Family Doctors, Always There to Care!”, în traducere: „Medicii de familie, întotdeauna acolo pentru îngrijiri!”.

Te-ar mai interesa: Mesaje de Sfinții Petru și Pavel. Cele mai frumoas...

Cu această ocazie, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții Ministerului Sănătății au subliniat rolul esențial al medicului de familie.

„Ziua Internațională a medicului de familie reprezintă prilejul de a sublinia, încă o dată, importanța medicinei primare și a prevenției.

Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare și tratament.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău după ce ai slăbit? Me...

Rolul esențial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală. El are o importanță majoră în promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos.

Ministerul Sănătății apreciază activitatea medicilor de familie și cunoaște nevoile, dar și responsabilitățile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente.

Te-ar mai interesa: Planta care face minuni pentru sistemul nervos. Li...

Tot în acest an, medicii de familie au fost implicați în testarea gratiută a persoanelor pentru COVID-19. În conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie.

Conducerea Ministerului Sănătății urmărește un parteneriat solid cu medicii de familie și, în această zi festivă, transmite salutul și respectul pentru acești profesioniști!

Te-ar mai interesa: Brățările: acele bijuterii de care nu ne putem lip...

Mult succes!”, se arată în mesajul MS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private