sâmbătă, iunie 25, 2022

PARKINSON este o boală neurodegenerativă în care părți ale creierului sunt deteriorate progresiv în timp. În prezent incurabil, acest lucru nu i-a împiedicat pe oamenii de știință să încerce să dezvolte noi tratamente pentru a inversa daunele cauzate de boală. Un nou tratament cu „neuroni de design” ar putea fi o descoperire.

Potrivit NICE, aproximativ 137.000 de persoane trăiesc cu Parkinson în Marea Britanie. Acesta este echivalentul a unuia din 500 de persoane. Boala Parkinson este a doua cea mai frecventă tulburare neurodegenerativă legată de vârstă, după cea mai răspândită formă de demență, Alzheimer. Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Arizona spun că au dezvoltat un nou tratament pentru Parkinson.

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...

Noul tratament implică utilizarea neuronilor de proiectare al căror scop este de a restabili sănătatea creierului și de a permite oamenilor să-și recapete abilitățile pierdute din cauza Parkinson.

Acești neuroni proiectați sunt în prezent în faza de demonstrare a conceptului, testele urmând să înceapă în curând.

Unul dintre cercetătorii principali, Jeffrey Kordower, a spus despre noul tratament: „Nu putem fi mai încântați de oportunitatea de a ajuta persoanele care suferă de această formă genetică a bolii Parkinson”.

Kordower a adăugat: „Lecțiile învățate din acest studiu vor avea, de asemenea, un impact direct asupra pacienților care suferă de forme sporadice sau non-genetice ale acestei boli”.

Te-ar mai interesa: Val de căldură cu consecințe grave asupra populați...

Pe lângă faptul că este folosit pentru a trata boala Parkinson, Kordower adaugă că există chiar și posibilitatea ca pacienții cu Alzheimer „să poată fi tratați în acest mod pentru anumite aspecte ale procesului bolii”.

Cercetarea a fost publicată în revista Nature Regenerative Medicine.

Între timp, un nou studiu a descoperit că o băutură populară de dimineață ar putea reduce riscul unei persoane de a dezvolta boala Alzheimer.

Te-ar mai interesa: Depresie după avort spontan: 5 moduri de a face fa...

Cercetările au descoperit că cafeaua ar putea juca un rol în reducerea riscului de Alzheimer.

Co-directorul Krembil Brain Institute, unde a fost efectuată cercetarea, Donald Weaver a spus: „Consumul de cafea pare să aibă o anumită corelație cu un risc scăzut de a dezvolta boala Alzheimer și boala Parkinson.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private