marți, iunie 28, 2022

Alergie la pisici și la câini, o problemă cu care se confruntă 20% din populația lumii, potrivit statisticilor, iar nevoia de diagnosticare și de tratare corespunzătoare este extrem de importantă pentru sănătate.

Alergenii proveniți de la câini sau pisici sunt printre cei mai prezenți în casele oamenilor, fiind cu ușurință purtați pe haine, așezați pe mobilier, așternuturi sau regăsiți în particulele de praf. Reacțiile alergice sunt din ce în ce mai frecvente în rândul oamenilor și provoacă simptome neplăcute, precum:

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

  • respirație dificilă,
  • rinoree abundentă apoasă,
  • nas înfundat,
  • mâncărimi în zona ochilor,
  • strănut persistent.

În acest context, pentru menținerea sub control a episoadelor alergice sau prevenirea acestora, specialiștii recomandă eliminarea cât mai eficientă a factorilor poluanți din locuință, iar unul dintre aspectele cele mai importante este igienizarea corespunzătoare și în profunzime a casei.

Cum să scapi eficient de alergenii periculoși din casă

Studiile arată că oamenii pot petrece până la 6 ore pe săptămână făcând curățenie, însă acest lucru nu înseamnă neapărat că eficiența în curățare este pe măsură. Experții în microbiologie din cadrul companiei de tehnologie Dyson atrag atenția asupra faptului că majoritatea particulelor de praf din casă au dimensiuni microscopice, iar îndepărtarea prafului din zonele care sunt printre cele mai neglijate este extrem de importantă pentru sănătatea oamenilor.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Mai mult decât atât, microbiologii Dyson studiază modul în care murdăria, mătreața și alte particule se pot răspândi din blana animalelor de companie, cercetătorii dezvoltând modalități mai eficiente de a le capta și de a le reține, prin tehnologie avansată de filtrare integrată în cele mai noi modele de aspiratoare verticale.

Potrivit studiilor realizate de aceștia, în casele în care există animale de companie, unul dintre cele mai neglijate locuri atunci când facem curățenie este coșul în care pisica sau câinele își petrece cea mai mare parte din timp, loc ce adună o cantitate semnificativă de păr. Specialiștii recomandă, în primul rând, în măsura în care este posibil, spălarea huselor sau a oricărui element de natură textilă utilizat spre confortul micilor patrupede. Însă, pentru a veni în ajutorul stăpânilor, Dyson a creat un accesoriu anti-încurcare pentru îndepărtarea eficientă a părului animalelor de companie de pe multiple suprafețe, precum de pe canapea, saltea sau lenjeria de pat.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Experții în aspiratoarele verticale, fără sac și de înaltă performanță de la Dyson au pus cap la cap câteva sfaturi utile pentru a face curățarea casei și a părului de la animalele de companie mai ușoară și mai eficientă.

Curățarea casei în mod regulat

Praful are tendința de a se „lipi” de podelele dure și, cu cât stă mai mult pe podea, cu atât este necesar mai mult efort pentru a-l îndepărta. Curățarea regulată face mai ușoară îndepărtarea prafului, regulă ce se aplică întregii case și nu doar podelelor.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

Mai mult decât atât, curățarea insistentă de cel puțin o dată pe săptămână a acelor zone în care animalele de companie își petrec cel mai mult timp este importantă pentru igienizarea în profunzime a locuinței.

Folosirea unui aspirator care are un sistem avansat de filtrare și un motor puternic

Scopul principal al aspirării este de a elimina praful si murdăria din casă, în mod eficient. Un aspirator care încorporează un sistem avansat de filtrare asigură utilizatorul că toate particulele de praf și poluanții captați rămân în interiorul acestuia și nu sunt eliberați înapoi în aerul din casă. De asemenea, un motor digital puternic, care are o rotație de până la 125.000 rpm este esențial pentru eficiența în curățare și aspirare a prafului și a părului de animale.

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

Folosirea accesoriilor potrivite

Indiferent de ce suprafața are locuința sau de cât de des se face curățenie, este esențială utilizarea unui aspirator inteligent, care vine la pachet cu accesorii cât mai variate care să cuprindă instrumente pentru a curăța diferitele locuri și spații, precum accesorii pentru spații înguste, pentru saltele, zone greu accesibile sau pentru aspirarea părului de la animalele de companie, cele din urmă integrând inclusiv tehnologie anti-încurcare pe bara capătului de aspirare.

Pentru a menține curățenia în casă și pentru a elimina eficient alergenii proveniți de la câini sau pisici ce pot provoca episoade alergice neplăcute, sunt necesare atât un efort atent și planificat, cât și respectarea câtorva sfaturi utile recomandate de experți în tehnologie și microbiologie. Astfel, nu numai că vom fi înconjurați de un mediu mai igienic și mai sănătos în fiecare zi, dar vom economisi timp și energie atunci când facem curățenie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private