Sari la conținut

24 lucruri esențiale de urgență de care aveți nevoie în caz de dezastru

24 lucruri esențiale de urgență de care aveți nevoie în caz de dezastru.

Aflați de ce articole esențiale aveți nevoie în geanta dumneavoastră de urgență în caz de dezastru! Pregătirea pentru un dezastru poate fi o provocare, mai ales pentru cei cu un buget fix.

Specialiștii au identificat 24 de articole low-cost care își vor dovedi valoarea de mai multe ori dacă și când se produce un dezastru.

Asigurați-vă că aveți la îndemână o geantă de urgență gata de plecare, cu aceste articole înăuntru și multe altele, astfel încât să vă puteți părăsi acasă cât de curând. Alte articole pe care ați dori să le împachetați sunt articolele dvs. personale, cum ar fi numerar și copii ale actului de identitate, asigurare, dovada adresei și contactul de urgență.

Mai multe articole de igienă personală, cum ar fi periuțele de dinți, pasta de dinți, șamponul fără apă pot, de asemenea, să facă un drum lung.

 

CHIBRITURI(100 buc/set) - Cosul tau zilnic

Când se produce un dezastru, este foarte probabil ca rețeaua de alimentare să se defecteze. Când se va întâmpla asta, va trebui să ne bazăm pe foc pentru căldură și pentru a ne găti mâncarea. Și asta înseamnă că vei avea nevoie de ceva pentru a aprinde acel foc.

2. Articole de igienă feminină

Ar fi bine să fii pregătit dacă te afli într-o situație de închidere forțată. Tampoanele nu ocupă mult spațiu, dar vor fi foarte apreciate atunci când este nevoie.

3. Baterii

Puține lucruri sunt la fel de frustrante ca să ai dispozitive portabile gata de funcționare, cum ar fi radiouri și torțe, dar să nu ai baterii care să le alimenteze. Nu lăsa să se întâmple asta! Aveți un stoc gata de baterii de diferite dimensiuni, împreună cu un încărcător de baterii.

Lucruri esențiale de urgență: 4. Măști de față

O mască de față poate fi discutabilă într-o pandemie, dar sunt absolut necesare în cazul unui eveniment cu mult praf.

5. Medicamente pentru tractul gastro-intestinal

Majoritatea oamenilor nu realizează că cea mai frecventă boală după un dezastru este infecția gastrointestinală. De aceea, medicația specifică ar trebui să fie o prioritate.

6. Analgezice

Durerea și dezastrele merg mână în mână. Pe lângă leziunile fizice care pot apărea, există și durerea cauzată de stres, care are ca rezultat dureri de cap și tensiune. Aprovizionarea cu analgezice va ajuta pe toată lumea să treacă mai ușor peste durere.

Lucruri esențiale de urgență: 7. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un ulei de gătit excelent care adaugă gust și grăsimi sănătoase meselor tale. De asemenea, se depozitează foarte bine. Dacă trebuie să apelezi la gătit la foc, uleiul de cocos se va asigura că nimic nu se lipește de tigaie!

bolii Parkinson

 

8. Dezinfectante

Într-o perioadă de dezastru, va exista o creștere a condițiilor neigienice. Pe lângă haosul unui dezastru, mai există și faptul că membrii familiei tale vor fi închiși într-un spațiu mic pentru o perioadă prelungită de timp. A avea un dezinfectant universal de calitate va fi de neprețuit.

9. Antibiotice

Obținerea antibioticelor într-o perioadă de dezastru va fi o adevărată provocare. Așadar, de ce să nu treceți înaintea pachetului investind în antibiotice înainte de dezastru.

Lucruri esențiale de urgență: 10. Lumânări

Veți avea de suferit atunci când se stinge curentul dacă nu v-ați aprovizionat cu lumânări, la timp.

11. Trusă de cusut

O trusă de cusut se poate dovedi salvatoare într-o perioadă de dezastru. Pe lângă faptul că vă permite să remediați rupturile din îmbrăcăminte, căptușeli sau corturi, acesta poate fi folosit pentru a coase o rană!

12. Prelata

O prelata este un articol multifuncțional care poate servi la o varietate de utilizări într-o situație de dezastru. Îl puteți folosi pentru adăpost, pentru a lega obiectele pe care le transportați sau pentru a acoperi o fereastră spartă. Alegeți o prelată durabilă din plastic.

Lucruri esențiale de urgență: 13. Mănuși de plastic

Există tot felul de lucruri pe care s-ar putea să ai de pus mâna în urma unui dezastru. O pereche de mănuși rezistente vă va permite să o faceți fără a fi nevoie să vă contaminați corpul. Asigurați-vă că aveți suficient pentru întreaga familie.

14. Hârtie igienică

Într-o situație de urgență, primul lucru care se epuizează este aprovizionarea cu hârtie igienică.

15. Tablete pentru purificarea apei

Puritatea alimentării cu apă într-o perioadă de dezastru este de o importanță capitală absolută. Tabletele pentru purificarea apei pot schimba jocul pentru tine și familia ta.

Lucruri esențiale de urgență: 16. Apă îmbuteliată

Este foarte probabil ca sursa locală de apă să fie atât de contaminată încât tabletele de purificare a apei să nu fie suficiente pentru a o face potabilă. În acest caz, ar fi bine să vă asigurați că aveți o mulțime de apă îmbuteliată la îndemână.

17. Șosete

Șosetele sunt un articol esențial la care majoritatea oamenilor nu se gândesc. Dar dacă trebuie să petreceți mult timp pe jos, veți aprecia să aveți șosete de rezervă.

Sursa: Unsplash

18. Bandaje

Un dezastru ar putea aduce cu sine răni și tăieturi pentru membrii familiei sau pentru alții din vecinătatea dvs. Având la îndemână un depozit de bandaje sterile, vă va permite să vă îngrijiți aceste răni în siguranță și eficient.

Lucruri esențiale de urgență: 19. Albumul tău foto

Nu știi ce vei pierde într-un dezastru. Un lucru pe care îl poți păstra sunt amintirile tale. Pune toate fotografiile tale preferate într-un album special și pune-le în containerul tău de depozitare pentru dezastre. Ca o alternativă la aceasta, puteți să vă digitalizați fotografiile și să le păstrați pe un stick de memorie.

2o. Încărcător portabil pentru telefon

Telefonul dvs. poate fi un colac de salvare într-o situație de dezastru. Imaginează-ți cât de frustrat vei fi dacă nu îți găsești încărcătorul pentru telefon. Obțineți o copie de rezervă și puneți-o în containerul de stocare.

21. Hrana pentru animale de companie

Nu uitați de animalele dvs. de companie într-o perioadă de urgență. Aveți la îndemână o mulțime de alimente uscate, umede sau în pungi, pentru a le satisface nevoile nutriționale, în timp de dezastru.

22. Servețele pentru copii

Imaginați-vă dacă nu ar fi electricitate și nici apă pentru baie. În acest caz, vei fi recunoscător că ai decis să împachetezi câteva cutii de șervețele pentru copii, mai ales dacă este în plină vară.

Lucruri esențiale de urgență: 23. Dezinfectant pentru mâini

Într-o perioadă de dezastru, există mai multe pericole în ceea ce privește bacteriile. De aceea, un dezinfectant pentru mâini pentru fiecare membru al familiei este o mișcare inteligentă. Într-o situație de urgență, probabil că nu veți găsi niciun dezinfectant pentru mâini pe raftul supermarketului, așa că merită să vă faceți aprovizionarea devreme.

24. O lanternă

O lanternă este un element esențial pe care trebuie să îl aveți în timpul unei urgențe. Nu știi niciodată când se va stinge puterea și o lanternă este fundamentală pentru a putea funcționa în întuneric.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel