Sari la conținut

27 decembrie, Sfântul Ștefan. Rugăciune puternică, ce vă ajută să depășiți cele mai grele momente

27 decembrie, Sfântul Ștefan. Rugăciune puternică, ce vă ajută să depășiți cele mai grele momente.

Pe 27 decembrie, a treia zi de Crăciun, creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Ștefan, unul dintre apostolii care au predicat cuvânul Evangheliei și au ținut slujbe, alături de ceilalți 6 apostoli: Filip, Prohor, Nicanor, Timon, Parmenă şi Nicolae.

Sfântul Ștefan a fost primul mucenic care a fost ucis pentru credință. Acesta a fost omorât cu pietre de farisei, iar înainte să moară Sfântul Ștefan a dat dovadă de iertare și a rostit rugăciunea: „Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta”.

Tradiția populară spune că de Sfântul Ștefan ar fi bine să ne împăcăm cu toți cei care ne-au greșit de-a lungul anului și să lăsăm de-o parte micile neînțelegeri.

Cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Stefan - se spune ca cei care o rostesc astazi scapa rapid de orice necaz - Kanal D Romania

Rugăciune puternică pentru Sfântul Ștefan

Este bine ca persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate să aducă în casele lor icoane cu Sfântul Ștefan, sfințite pe data de 27 decembrie. Totodată, creștinii obișnuiesc să dea în dar o astfel de icoană, pentru a scăpa de neazuri.

„Sfinte mare mucenice al lui Hristos Ştefane, cel ce ai preaslăvit pe Dumnezeu în trupul tău de mucenic, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinşi de ispite şi de nevoi, ci te roagă Preamilostivului Dumnezeu ca să împace lumea aceasta şi să depărteze de la noi pe tot vrăjmaşul pornit asupra noastră, pentru păcatele noastre.

Roagă-te pentru noi, sfinte al lui Dumnezeu, cu aceeaşi căldură cu care te-ai rugat pentru ucigaşii tăi! Roagă-te să depărteze de la noi tot păcatul, ispita, necredinţa, necazul, boala şi mustrarea Lui cea dreaptă şi să ne apere pe noi, poporul Său.

Ca prin rugăciunile tale fiind mântuiţi, să lăudăm nespusa bunătate a lui Dumnezeu în vecii vecilor. Amin!”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel