joi, februarie 2, 2023

SUA. 3.000 de doze, returnate companiei Pfizer. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu vaccinul Pfizer/BioNTech?

Vaccinul Pfizer, dezvoltat alături de compania germană BioNTech, are nevoie să fie ținut la o temperatură de aproximativ minus 70 de grade Celsius. Pentru a îndeplini această condiție, fiolele cu vaccin sunt depozitate în tăvi. Fiecare tavă conţine cel puţin 975 de doze fiecare, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite.

Potrivit CNBC, mii de doze de vaccin Pfizer/BioNTech au fost returnate companiei în Statele Unite. S-a întâmplat după ce, în timpul transportului, temperatura din tăvile în care erau transportate a scăzut cu mult sub temperatura recomandată.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

Generalul Gustave Perna, cel care supraveghează programul de vaccinare din SUA, a spus că două tăvicare au ajuns în două locaţii separate din California vor fi returnate companiei Pfizer. Acest lucru s-a repetat și la un transport în Alabama.

3.000 de doze, returnate companiei Pfizer

Cel cunoscut drept Operation Warp Speed a precizat că vaccinul nu a fost scos din camion.

„Le-am returnat imediat înapoi la Pfizer şi am înlocuit cele două tăvi. Lucrăm acum cu FDA, CDC, FDA şi Pfizer pentru a stabili dacă această anomalie poate genera probleme de siguranță.

În Alabama au fost primite într-o locaţie două tăvi. S-a petrecut aceeaşi anomalie, minus 92. Am reuşit să oprim şi să punem în carantină vaccinul şi să înlocuim transportul”, a declarat gen Gustave Perna.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

Până acum, nu este clar ce a cauzat scăderea temperaturii de depozitare. Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat că expedierile returnate vor fi revizuite intern de Pfizer.

„Expedierile returnate – în total aproximativ 3000 de doze – vor fi revizuite intern de Pfizer în cadrul procesului nostru de investigare a calității, cu toate acestea, viziunea Pfizer este că clienții săi nu ar trebui să aștepte cât timp vor avea loc aceste verificări. Așa cum a fost proiectat, corpul de control a fost capabil să intercepteze aceste transporturi și să trimită fără probleme noi vaccinuri pentru a fi livrate clienților.”

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private