Sari la conținut

3 băuturi fierbinți care îți scad colesterolul. Poți să le bei zilnic

ceai fierbinte
Sursa foto: Unsplash
Risc de cancer daca bei ceaiul fierbinte

Băuturi fierbinți care scad colesterolul. Colesterolul crescut apare atunci când grăsimile din sânge se acumulează în cantități mari și încep să crească riscul de blocări ale arterelor. La rândul lor, aceste blocaje ar putea duce la un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Deși poate să nu fie o problemă inițial, colesterolul crescut devine în timp un ucigaș tăcut, cu capacitatea de a crește riscul de deces în tăcere.

Colesterolul ridicat este atunci când lipidele rele (LDL) depășesc lipidele bune (HDL), iar dieta este unul dintre factorii majori care îi influențează riscul. Consumul de prea multe grăsimi trans ar putea fi de vină.

Băuturi fierbinți care îți scad colesterolul

Dar, conform experților, unele băuturi calde pot funcționa în special pentru a reduce colesterolul ridicat, fără a fi nevoie de statine.

Citiți mai departe pentru a afla ce sunt și cum funcționează.

Ceaiul verde: Încărcat cu antioxidanți și proprietăți de stimulare a sănătății, ceaiul verde poate face minuni pentru a atenua colesterolul rău și chiar colesterolul total. În general, aportul de ceai verde poate reduce colesterolul total și LDL, dar nu și HDL și trigliceridele la persoanele cu greutate normală, în comparație cu persoanele obeze și supraponderale.

Dacă este lăsată netratată, acumularea de LDL în ore suplimentare poate îngroșa vasele de sânge și poate duce la afecțiuni potențial mortale.

Ceai de hibiscus: Ceaiul de hibiscus este preparat din planta de hibiscus și, conform unei cercetări publicate în Journal of Alternative and Complementary Medicine în 2009, poate scădea lipidele din sânge la pacienții cu diabet.

Yerba mate: Un ceai din plante preparate din planta yerba mate, acest ceai este cunoscut pentru reducerea nivelului de grăsime din sângele pacienților cu colesterol ridicat. Cele mai bune rezultate au fost observate la persoanele care au combinat ceaiul cu o dietă sănătoasă. În timp ce cei care s-au ținut de dieta lor au observat o scădere a nivelului de colesterol.

Se știe că aportul zilnic al acestei băuturi reduce colesterolul rău și trigliceridele, cu atât mai mult atunci când este combinat cu o dietă săracă în carbohidrați.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel