Sari la conținut

3 metode simple și eficiente care combat greața

3 metode simple și eficiente care combat greața.

Greața este una dintre afecțiunile cele mai des întâlnite în ziua de azi. Aproape că nu există persoană care să nu fi experimentat această stare de rău. Greața sau senzația de vomă poate fi de origine fizică sau psihică. Din fericire, o putem combate cu ajutorul remediilor naturale

Foarte multe afecțiuni pot provoca greață: digestie slabă, o masă abundentă, stres, migrenă, gastroenterită … Greața poate fi chiar însoțită de o durere de stomac. Indiferent de cauză, însă, există mai multe metode care combat greața, remedii naturale care vă pot ajuta să ameliorati această stare de rău.

3 metode simple și eficiente care combat greața

Menta, pentru limitarea spasmelor

Menta ajută la calmarea spasmelor și combate în mod eficient greața cauzată de rău de mișcare sau digestie dificilă. Atât în stare crudă, cât și sub forma de ulei, este benefic pentru indigestie și sindromul de intestin iritabil. Menta calmează și relaxează mușchii stomacului, pentru ca bila să poată metaboliza grăsimile, iar alimentele să treacă prin stomac mai rapid.
Ceaiul de mentă este, probabil, cea mai bună și rapidă cale de a ameliora greața. Pentru boli de mișcare, se toarnă o picătură de ulei esențial de mentă pe jumătate de zahăr. Pentru o digestie mai bună, pregătiți o infuzie cu 150 ml apă clocotită și 2 lingurițe de frunze de mentă. Filtrează, apoi bea infuzia fără mese.

Mușețel roman, pentru greață

Mușețelul roman este foarte eficient împotriva greaței și este permis chiar și în timpul sarcinii. Puteți turna 1 picătură de ulei esențial de mușețel roman sub limbă, de maxim 5 ori pe zi în timpul episoadelor de greață. De asemenea, puteți adăuga o picătură la o lingură de miere. Respectați întotdeauna dozele indicate.

Ghimbir, împotriva senzației de vomă

Ghimbirul este, de asemenea, o soluție excelentă pentru a combate greața. Ghimbirul conține gingerol, o substanță care influențează în mod direct sistemul digestiv și pe cel nervos central.

Folosește-l doar ca decoct: ai nevoie de 2 lingurițe de ghimbir proaspăt și ras pe cană. Se fierbe apa, se adaugă ghimbirul, apoi se lasă să se absoarbă. Filtrează și bea. Puteți bea zilnic 2 până la 4 căni și adăugați miere și / sau suc de lămâie pentru un gust mai bun.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: