Sari la conținut

3 moduri eficiente de a evita efectele depresiei rețelelor sociale

Depresie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Expunerea la lumină pe timp de noapte afectează ceasul nostru corporal intern

Moduri de a evita depresia social media. Mulți dintre noi am devenit dependenți de accesarea fluxului de știri și de parcurgerea postărilor pe rețelele sociale ale familiei sau ale prietenilor și cunoștințelor pentru a fi la curent cu noutățile.

Evitarea depresiei rețelelor sociale începe cu reducerea timpului de navigare, cu reducerea postărilor și a interacțiunilor pe aceste site-uri în fiecare zi.

Specialiștii atrag atenția că, cu cât petrecem mai mult timp încercând să ne ținem din urmă cu noutățile pe online, cu atât mai mult simțim că ne pierdem pe noi.

Mai mult, în mod subconștient începem să ne comparăm cu „vecinii” noștri digitali, ceea ce ne face să ne simțim mai deprimați decât comparațiile pe care le facem offline.

Cu toate acestea, fotografiile și stările pe care le vedem de la prietenii noștri sunt doar un aspect al vieții lor; greutățile și momentele triste cu greu ajung online.

Pe lângă faptul că ne informăm despre prieteni, folosim rețelele sociale ca știri principale. Un studiu din 2015 a constatat că imaginile și poveștile violente despre război și conflict de pe rețelele sociale pot chiar să-i determine pe unii dintre noi să dezvolte simptome de PTSD.

Acest lucru sugerează că utilizarea intensă a rețelelor sociale ne poate manipula creierul și ne poate face mai vulnerabili la un control mai scăzut de sine, o stimă de sine scăzută, să mâncăm în exces și să ne împiedice să gândim singuri.

Deci, cum putem evita efectele negative ale rețelelor sociale?

3 moduri de a evita depresia social media

1. Limitați timpul petrecut: Specialiștii ne îndeamnă să înregistrăm timpul pe care îl petrecem pe rețelele sociale în fiecare zi timp de o săptămână și să încercăm să-l reducem. De exemplu, dacă petreci două ore în fiecare zi pe rețelele sociale, încearcă să reducă timpul la jumătate.

Avem tendința de a cădea într-o spirală descendentă de navigare, de reîmprospătare a conținutului de pe site-urile de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram, printre multe altele, că actualizările nu au un capăt.

Putem limita utilizarea prin blocarea comunicărilor și notificărilor de la aplicațiile sociale precum Facebook pentru a preveni întreruperea sau supra-inundarea cu informații.

2. Schimbați utilizarea: Ideea de a schimba modul în care folosim rețelele sociale este să ne împiedice să ne comparăm cu ceilalți și să ne simțim geloși. Dacă limităm rețelele sociale la o conversație reală cu prietenii, acest lucru se va adăuga la relațiile noastre din viața reală, ne va ajuta să planificăm întâlniri și ne va crește bunăstarea.

Data viitoare când vizităm un site, ar trebui să începem prin a ne întreba care este scopul vizitei noastre.

3. Obțineți surse de știri în afara fluxurilor sociale: Este ușor să obținem toate știrile noastre din fluxurile noastre sociale, dar acest lucru înseamnă și că ne putem distra de la încercarea de a rămâne informați.

Potrivit medicaldaily.com, atunci când separăm sursele de știri de feedurile de pe rețelele sociale, este mai puțin probabil să fim ademeniți de o navigare socială fără minte sau să citim știri false.

Putem să alegem să cumpărăm o copie tipărită a publicației noastre de știri preferate pentru a rămâne la curent cu evenimentele curente.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: