Sari la conținut

Fructe care ajută la curățarea sângelui și la întărirea sistemului imunitar

fructe sanatoase
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Există multe proprietăți pe care le au fructele și beneficii pe care acestea le pot aduce organismului. Dar printre acele caracteristici care le fac să iasă în evidență se numără faptul că au un conținut ridicat de apă, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la menținerea organismului în stare bună, prevenind acumularea de toxine.

Prin menținerea organismului curat, lipsit de toxine și elemente nocive, corpul este decontaminat, astfel încât starea de sănătate a oamenilor se poate îmbunătăți considerabil.

Fructe care ajută la curățarea sângelui

Site-ul Mejor con salud afirmă că consumul de fructe poate aduce mari beneficii pentru sănătatea oamenilor, astfel că recomandă includerea într-o dietă sănătoasă a următoarelor:

Struguri

Strugurii sunt o sursă naturală de antioxidanți datorită conținutului ridicat de flavonoide, care protejează țesuturile și oferă sângelui mai multe apărări împotriva deteriorării celulelor.

În plus, aceștia favorizează sănătatea venelor și arterelor, deoarece cresc nivelul de oxid nitric din sânge, care ajută la crearea unui efect vasodilatator.

Totuși, este important de reținut că există diferite soiuri de struguri, dar cei mai indicat de consumat sunt cei roșii, deoarece conțin o cantitate mare de antioxidanți care ajută la prevenirea problemelor cardiace.

Portocale și lămâi

Fructe care ajută la curățarea sângelui. Aceste două tipuri de fructe sunt bine cunoscute pentru că ajută la întărirea sistemului imunitar și la sănătatea cardiovasculară.

Lămâia este acidă. Din acest motiv, are virtutea ca, după ce este metabolizată în organism, să devină un agent alcalin, echilibrând nivelul pH-ului, evitând aciditatea. Substanțele sale nutritive ajută foarte mult la regenerarea ficatului.

În plus, portocalele și lămâile sunt bune pentru reducerea tensiunii arteriale și a stresului oxidativ. Faptul că sunt atât de bogate în vitamina C le face mai capabile să purifice sângele și să reducă riscul de probleme cardiace cu 7%.

Fructul plin de vitamine
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Mere

Merele conțin flavonoide și pectină, o fibră care reduce colesterolul, ceea ce le face un fruct excelent pentru purificarea sângelui. Consumul regulat ajută la reducerea riscului de atac de cord cu 50%.

Ananas

Ananasul este bogat în vitamina C, bromelaină, antioxidanți și diverse minerale, astfel că ajută la curățarea sângelui.

Prune roșii

Prunele roșii sunt unul dintre fructele cele mai bogate în antioxidanți de pe piață. Mai mult, potrivit Asociației Americane de Diabet și Asociației Americane de Dietetică, acestea sunt excelente pentru prevenirea diabetului.

Ele au un indice glicemic adecvat, iar vitaminele și mineralele lor previn creșterea colesterolului. Ca să nu mai spunem că specialiștii în sănătate spun că prunele roșii sunt unul dintre cele mai sănătoase fructe pentru sănătatea inimii.

De asemenea, este un fruct care trebuie consumat pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel