sâmbătă, iulie 24, 2021

Aloe vera are multe proprietăți magice și poate fi folosit pentru a întineri pielea și părul. Iată cum îl puteți include în viața voastră în mod regulat.

Am găsit întotdeauna că planta de aloe vera este

foarte subevaluată. Toată lumea poate și ar trebui să o aibă în casele lor. Acest cactus umil poate fi cultivat oriunde și are și instincte puternice de supraviețuire. Îl puteți cultiva într-o grădină, într-o oală, pe terasă sau în orice zonă deschisă.

În sanscrită, aloe vera este cunoscută sub numele de “Kumari“, adică o fată tânără și virgină, și cred că este potrivit, deoarece conferă o energie tinerească și stimulează feminitatea. Este în ochii mei una dintre cele mai valoroase plante cu care ne-a înzestrat natura și care ar trebui folosită cu înțelepciune, deoarece întinerește

treptat întregul sistem uman.

Este un tonic hepatic bun și utilizarea sa regulată curăță sistemul și ajută la reglarea metabolismului și a zahărului și grăsimilor. Este util atât pentru tratamentul obezității, cât și pentru icter. De asemenea, este excelent pentru vindecare și curățare internă. În acest articol, sunt pe cale să vă spun proprietățile magice ale aloe vera și cum vă poate ajuta pielea și părul.

Iată cum îl puteți include în viața voastră în mod regulat:

Întinerirea părului

Vă confruntați cu căderea părului, mai ales în acest sezon? Ei bine, gelul de aloe vera este un excelent

întineritor și tonic al părului. Luați o frunză, tăiați-o pe lungime în jumătate și scoateți gelul limpede din interior. Amestecați cu ulei de măsline (2-3 linguri) și masați pe scalp și păr. Acoperiți cu un prosop fierbinte timp de 10 minute și șamponați după 40 de minute. Dacă se face de două ori pe săptămână, veți observa o reducere a căderii părului, dar și că a început să pară mai sănătos și mai hidratat.

Mască de păr hrănitoare

Aloe vera constituie o mască minunată pentru hrănirea părului. Puteți adăuga 2 linguri de gel la următoarele – 1 piure de avocado, 1 ou, 2 linguri

miere și 1 lingură triphala. Amestecă bine toate aceste ingrediente și folosește-le pe tot scalpul și părul. Se acoperă cu un capac de duș și se lasă să acționeze cel puțin o oră. Acest lucru va înmuia și hrăni cel mai deteriorat și mai uscat păr și va promova o creștere mai sănătoasă a părului.

Repararea defectelor

Dacă pielea ta arată plictisitoare și decolorată, aloe vera este un ingredient excelent pentru a reduce petele. Luați 1 lingură de gel de aloe vera și amestecați-o cu 2 linguri de papaya piure și 1 lingură de lapte cu grăsime completă. Masați acestă compoziție zilnic pe piele

timp de aproximativ 10 minute și lăsați pielea să se hidrateze. Veți observa că nuanța pielii va începe să se uniformizeze și pielea va arăta mai strălucitoare.

Mască anti-îmbătrânire

Aloe vera are proprietăți anti-îmbătrânire și se știe că face pielea tânără. Aș sugera ca pentru cei dintre voi care se confruntă cu linii, riduri și o piele plictisitoare, să faceți următoarea mască – 1 albuș de ou, , gel de aloe vera – 3 linguri, argilă – 2 linguri, pastă de migdale – 2 linguri și 1 lingură de cremă. Se amestecă bine toate ingredientele și se aplică pe pielea curată. Lăsați masca să se usuce complet și apoi spălați-vă fața cu apă cu gheață.

Fă-ți părul și pielea frumoase cu aloe vera!

Ultimele stiri

Parteneri